Τέλος η καραντίνα για τον Τζόνσον.

Στην δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα κινδύνου όσον αφορά την διασπορά του νέου κορονοϊού θα τεθεί το Λονδίνο, όταν θα τερματιστεί το lockdown που έχει επιβληθεί στην Αγγλία, σύμφωνα με ιστότοπο της κυβέρνησης. Τα καθολικά περιοριστικά μέτρα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, θα τερματιστούν στις 2 Δεκεμβρίου και θα αντικατασταθούν από ένα σύστημα περιορισμών σε περιφερειακό επίπεδο για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της COVID-19 στις χειρότερα πληγείσες περιοχές.

Μια εφαρμογή ελέγχου του ταχυδρομικού κώδικα ήταν διαθέσιμη για σύντομο χρονικό διάστημα σήμερα σε κυβερνητικό ιστότοπο πριν από την επίσημη ανακοίνωση που θα γίνει αργότερα σήμερα από τον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ στο κοινοβούλιο. Σε αυτήν φαινόταν ότι η πρωτεύουσα της Βρετανίας θα τεθεί στην βαθμίδα 2, η οποία περιγράφεται ως «υψηλού συναγερμού». Το Λονδίνο βρισκόταν στην βαθμίδα αυτή πριν από την επιβολή του lockdown, αν και νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ανακοινώθηκε μια σειρά από αυστηρότερους κανόνες για καθεμία από τις τρεις βαθμίδες που θα ισχύσουν.

Για το Λονδίνο αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπονται οι συναντήσεις μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών νοικοκυριών εντός εσωτερικών χώρων και ότι σε εξωτερικούς χώρους μπορούν να συναντηθούν το μέγιστο έξι άνθρωποι. Τα κέντρα εστίασης μπορούν να σερβίρουν αλκοολούχα ποτά μαζί με ένα κυρίως γεύμα, ενώ θα περιοριστεί αυστηρά ο κόσμος που θα μπορεί να παρακολουθήσει αθλητικές εκδηλώσεις.

Η υπηρεσία διεξαγωγής τεστ και ιχνηλάτησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα θετικά κρούσματα νέου κορονοϊού μειώθηκαν κατά 9% την τελευταία εβδομάδα στην Αγγλία.

Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον βγήκε σήμερα από την απομόνωσή του στη Ντάουνινγκ Στριτ, αφού ολοκληρώθηκε η περίοδος που είχε τεθεί σε καραντίνα έπειτα από συνάντηση που είχε με βουλευτή που είχε προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook