Σε επιστολή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Πλατανιά, Μανώλης Ντουντουλάκης, επικρίνει τη δημοτική αρχή κατηγορώντας την ότι δεν υλοποιεί απαραίτητα έργα στην ενδοχώρα και θέτει ερωτήματα σε ζητήματα διαχείρισης.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Ντουντουλάκη:

“Διαχρονικά ακούγεται από τους βουλευτές μας αλλά και από τους αυτοδιοίκητικους να συζητούν για την ενδοχώρα και να λένε τα ίδια κάθε φορά: αποκέντρωση, ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, ενίσχυση του αγροτουρισμού, σύνδεση πρωτογενή με τριτογενή τομέα.

Οι κοινωνίες αυτές γερασμένες και εξαθλιωμένες, στέκονται ανήμπορες, προσπαθώντας να αντισταθούν και να επιδιώξουν την αλλαγή πορείας τους.

Αυτό που αντικρίζουν είναι κλειστά σχολεία ,ακαλλιέργητα χωράφια, την εγκατάλειψη της κτηνοτροφίας σε περιοχές όπου υπήρχαν πέντε μαντριά, τώρα ίσως συναντήσεις ένα…. δηλαδή χωριά που ερημώνουν μέρα με τη μέρα.

Μία επίσκεψη σας θα επιβεβαιώσει τα παραπάνω.

Και η ερώτηση είναι μία, εμείς που ασχολούμεθα με τα κοινά τι κάνουμε;; Αλήθεια τι κάνει η δημοτική αρχή Πλατανιά για τους δημότες της;;

Χρήματα υπάρχουν αλλά πρέπει να μπορούμε να τα διαχειριζόμαστε.

Δυστυχώς το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διαχείριση του Δήμου και των φορέων που εποπτεύονται από τον Δήμαρχο (ΔΕΥΑΒΑ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ, Ν.Π.Δ.Δ.)

Κύριε Δήμαρχε πρέπει και να θέλουμε και να μπορούμε… 

Θα ήθελα να αναφέρω κάποια παραδείγματα προκειμένου να δείξουμε τη διαχείριση σας:

1. Υδραυλικές εργασίες για την επισκευή δικτύων: 63.340€

2. Αποκατάσταση τομών και οδοστρωμάτων :94.525€

3. Προμήθεια για τη μίσθωση μηχανημάτων έργου για την αποκατάσταση συνήθων βλαβών:93.505€

4. Επισκευή συντήρηση δεξαμενών ύδρευσης :περίπου 180.000€ στις δημοτικές ενότητες Κολυμβαρίου-Βουκολιών-Πλατανιά-Μουσούρων.

Για τα τέσσερα παραπάνω έργα εδόθησαν περίπου 431.370€. Για τα έργα αυτά θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις διαγωνισμοί δυστυχώς όμως έγιναν δεκαέξι απ’ ευθείας αναθέσεις. Που πήγαν αυτά τα χρήματα, τι έργο παραδώσατε και θα παραδώσετε καλό θα ήταν να το ξέρει ο δημότης. Επίσης πρέπει να γνωρίζει ότι τα χρήματα που διαχειρίζονται οι φορείς με τις ευλογίες του Δημάρχου, είναι χρηματοδοτήσεις από το Δήμο. Επομένως την κύρια ευθύνη την έχει ο Δήμαρχος.

Κατά τη διαδρομή μας Βουκολιές, κάτω Κεφάλα, άνω Κεφάλα, Πλατανές, Παλαία Ρούματα συναντήσαμε τα προβλήματα που σας παρουσιάζουμε στις φωτογραφίες:

Κύριε Δήμαρχε, αυτά τα έργα έχουν προτεραιότητα διότι ο δρόμος είναι απροσπέλαστος και οι δημότες κινδυνεύουν. Όταν βρέχει ορισμένα σημεία είναι επικίνδυνα ,ενώ σε επόμενη κακοκαιρία θα αποκλειστούν τα χωριά αυτά αν κι εφόσον δεν αποκατασταθούν τα προβλήματα που σας παρουσιάζουμε. Η ίδια εικόνα είναι από Φωτακάδο ως Παλαιά Ρούματα. Η πρόσβαση σήμερα γίνεται μόνο με όχημα 4×4. Έχετε υποσχεθεί πρόσβαση σε όλα τα χωριά . Θα ήθελα να αναφερθώ και σε έργα πρόληψης που είναι αναγκαία να γίνουν , όμως τι να πούμε όταν δεν έχουν γίνει οι αποκαταστάσεις των προβλημάτων που υπάρχουν; Πιστεύουμε ότι η πρόληψη και η αποκατάσταση πρέπει να πηγαίνουν παράλληλα.

Για τη δεξαμενή που σας παρουσιάζουμε παρακάτω στην άνω Κεφάλα κάποιος πληρώθηκε. Οφείλετε να εξηγήσετε για ποιο λόγο εδόθησαν αυτά τα χρήματα ,αφού κατά την επίσκεψη μας διαπιστώσαμε ότι δεν έχει γίνει καμία εργασία.

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα, στην κοινότητα Ζουνακίου και συγκεκριμένα στη Λίμνη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και σε επόμενη κακοκαιρία κινδυνεύουν περιουσίες, ίσως και σπίτια. Υπάρχει ένας στύλος της ΔΕΗ που σε περίπτωση κατάπτωσης του σημείου αυτού θα έχει συσκότιση όλη η περιοχή.

Νομίζω ότι χρειάζεται να ληφθούν άμεσα μέτρα πριν μας προλάβει κι άλλη κακοκαιρία. Η επέμβαση σας στο Ντερέ ήταν άμεση. Δυστυχώς όμως υπάρχουν αρκετά προβλήματα ακόμα που θεωρώ ότι τα γνωρίζετε και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα όπως εμφανίζονται και παρακάτω:

Όλοι γνωρίζουμε ότι χρειάζονται έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, έργα ουσιαστικά και με διάρκεια για να προστατεύσουμε το δημότη και να μη θρηνήσουμε ανθρώπους.

Για την αντιπολίτευση Μανώλης Ντουντουλάκης”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook