Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης διοργανώνει ανοιχτή στο κοινό μέσω του διαδικτύου, Ημερίδα (webinar) τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, στις 17:30, με θέμα: «Κλιματική Κρίση και Ακραία Φαινόμενα». 

Την αρχική τοποθέτηση επί του θέματος θα την κάνει η Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη. Θα ακολουθήσουν, ο κ. Καθηγητής Κωνσταντίνος Συνολάκης, η Επικεφαλής Πολιτικής της WWF Ελλάς, κα Θεοδότα Νάντσου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νικόλαος Καλογερής και ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης.

Στόχος της ημερίδας αυτής είναι να υπάρξουν απαντήσεις στο κρίσιμο θέμα που βιώνουμε σε κάθε γωνιά της Κρήτης, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη: της κλιματικής κρίσης και των ακραίων φαινομένων, που μάς προξενούν πολλά ερωτήματα για το μέλλον. Θα συνεχίσουμε να βιώνουμε ακραίες καταστροφές και στον τόπο μας; Υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης; Μπορεί να μάς βοηθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιες είναι οι κοινωνικές συνέπειες; Μπορεί να υπάρξει έγκαιρη προετοιμασία;

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης στο YouTube. Το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση μέσω του συνδέσμου: https://bit.ly/2J7COjq τη Δευτέρα 30/11, στις 17:30, επιλέγοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που θα έχει τη σήμανση «LIVE» (Ζωντανή Μετάδοση). Θα υπάρχει η δυνατότητα στους παρακολουθούντες να θέτουν ερωτήματα και να σχολιάζουν, μέσω της σχετικής ενσωματωμένης φόρμας του YouTube.

Τον συντονισμό της Ημερίδας αυτής θα έχει ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς και ο Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας, Παραρτήματος της ΟΑΚ, Αντώνης Καλογεράκης.

Η φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ, λόγω των περιοριστικών μέτρων, δεν είναι εφικτή.

Δείτε το πρόγραμμα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook