Πόσες φορές τη βραδιά λίγο πριν μια σημαντική έξοδο έχουμε σκεφτεί μπροστά στον καθρέφτη «μα, καλά τώρα βρήκε να γίνει αυτό;» Όχι το σύμπαν δεν συνωμοτεί εναντίον σας. Απλά, πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας μια λίστα με beauty tips της τελευταίας στιγμής.

Πρόβλημα: Είναι το απόγευμα μιας κουραστικής μέρας και οι μαύροι κύκλοι σας έχουν στείλει «αίτημα φιλίας». Πώς να τους εξαφανίσετε και να πάτε φρέσκια στο βραδινό ραντεβού;
Λύση:
Το ροδόνερο ή οι κομπρέσες με χαμομήλι κάνουν θαύματα. Μπορείτε να έχετε πάντα στο ψυγείο σας ένα μπουκαλάκι με ένα από τα δύο. Μόλις η κατάσταση φτάνει σε οριακό σημείο βάλτε λίγη ποσότητα σε ένα κομμάτι βαμβάκι, ξαπλώστε για πέντε λεπτά και κάποια διαφορά θα δείτε.

Πρόβλημα: Ένα σπυράκι έχει κάνει την εμφάνιση του δημιουργώντας σας ανασφάλεια.
Λύση:
Κατ’αρχάς μην το πειράξετε. Μπορεί να είναι η πιο δραστική λύση αλλά το πιο πιθανό είναι να μολυνθεί και σύντομα η ακμή να επεκταθεί. Κι αυτό είναι ακόμα χειρότερος εφιάλτης. Απλά καλύψτε το μέικαπ και στη συνέχεια, ταμπονάρετε λίγη ποσότητα κοσνίλερ τοπικά. Κάντε απαλές και ταμποναριστές κινήσεις και τσεκάρτε σε φυσικό φως ότι το προϊόν έχει απλώθεί καλά και έχει εξαφανιστεί (είναι αντιαισθητικό να αφήσετε τοπικά δυσχρωμίες).

Πρόβλημα: είπατε να κάνετε μόνες σας το μανικιούρ σας αλλά λίγο τα  μουντζουρώσατε.
Λύση:
Μην τα σβήσετε και αρχίσετε πάλι από την αρχή. Πάρτε μία μπατονέτα, βουτήξτε την στο ασετόν και διορθώστε. Ακόμα να ξέρετε ότι το top coat κάνει θαύματα. Αν κάτι «πέρασε» πάνω από την επιφάνεια των νυχιών σας ή λίγο το χρώμα χάλασε, μπορείτε όσο ακόμα είναι νωπό να περάσετε μία στρώση με top coat.

Πρόβλημα: Δεν υπάρχει χρόνος για hairstyling και τα μαλλιά σας είναι σε κατάσταση φριζαρίσματος!
Λύση:
Μεταξύ μας, μια γρήγορη κίνηση είναι να περάσετε από πάνω του ένα μεταξωτό μαντήλι.

Πρόβλημα: Η βιασύνη δημιουργεί λάθη στο μακιγιάζ. Το ρουζ για παράδειγμα μπορεί να βγει υπερβολικό. Αν το σβήσετε πρέπει να το κάνετε από την αρχή.
Λύση:
Μειώστε την ένταση του ρουζ με λίγη ποσότητα μέικαπ. Διορθώστε λάθη σε σκιές, μολύβια ή μάσκαρα με μια μπατονέτα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μπατονέτες βρίσκονται πάντα στις βαλίτσες των make up artist.

Πρόβλημα: Θέλετε να ετοιμαστείτε επειγόντως αλλά ο σύντροφός σας πρέπει ταυτόχρονα να κάνει ντους. Οι υδρατμοί καταστρέφουν τον καθρέφτη όπου πρόκειται να τσεκάρετε το μακιγιάζ σας.
Λύση
: Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας και το υγρό σαπούνι του μπάνιου. Αλείψτε μικρή ποσότητα από αυτό στο σημείο που θέλετε να δείτε και σκουπίστε το με λίγο χαρτί. Η σύνθεσή του απορροφά τους υδρατμούς και κρατά ανέπαφη την περιοχή έτσι ώστε να μπορέσετε να ετοιμαστείτε με την άνεσή σας.

Πρόβλημα: Όσο μακιγιάζ και να βάλετε είστε τόσο αγχωμένη που δεν κάνει τίποτα.
Λύση:
Να έχετε πάντα αιθέρια έλαια στο σπίτι. Το φάρμακό της φύσης που ανεβάζει τη διάθεση και σας κάνει να νιώθετε και πιο όμορφη είναι για εμένα το περγαμόντο. Βάλτε το μπουκαλάκι κάτω από τη μύτη σας και πάρτε βαθιά ανάσα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook