Σε επαγγελματικό ριφιφί παραπέμπουν τα πρώτα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. από την κλοπή σε θυρίδες τράπεζας τεσσάρων γυναικών στο Νέο Ψυχικό.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση, όπως εκτιμούν ανώτερες πηγές της ΕΛ.ΑΣ. Η τράπεζα δέχεται ότι έγινε παραβίαση, αλλά ακόμη κανείς δεν γνωρίζει γιατί οι δράστες πήγαν στις συγκεκριμένες θυρίδες και αν διέθεταν εσωτερική πληροφόρηση.

Και οι 4 παραβιασμένες θυρίδες ανήκαν σε γυναίκες. Ειδικότερα:

  • Η μία εξ αυτών είναι σύζυγος αντιπροσώπου μεγάλης ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας στη χώρα μας. Εχει καταγγείλει ότι οι δράστες τις αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ και πάνω από 46.00 ευρώ σε μετρητά.
  • Η δεύτερη είναι επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο του εμπορίου και δήλωσε ότι της έκλεψαν από τη θυρίδα της κοσμήματα αξίας 4 εκατ. ευρώ.
  • Η τρίτη είναι ιδιοκτήτρια γνωστού οίκου επίπλων με υποκαταστήματα σε όλη την Αττική.
  • Η τέταρτη έχει ιστορικό όνομα, ανήκει στο λεγόμενο «old money» και σε παλιά οικογένεια με κλινική στο κέντρο της Αθήνας και πύργο από τη βυζαντινή εποχή, στα προάστια της νοτιοανατολικής Αττικής. Η κόρη της ασχολείται με τα κοινά στον Δήμο Ψυχικού.

Οι δύο τελευταίες κυρίες δεν έχουν κάνει εκτίμηση της αξίας του περιεχομένου των κλαπέντων από τις θυρίδες τους.

Η πρώτη καταγγελία έγινε στις 13 Νοεμβρίου. Η σύζυγος του αντιπροσώπου στην Ελλάδα κορυφαίας ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας μετέβη στον διευθυντή μεγάλης συστημικής τράπεζας στο παράρτημα Φιλοθέης-Κολεγίου. Οπως είπε, διαπίστωσε παραβίαση της τραπεζικής θυρίδας της. Αμέσως κλήθηκαν αστυνομικοί από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, οι οποίοι άρχισαν να ελέγχουν τη συγκεκριμένη αλλά και όλες τις υπόλοιπες θυρίδες. Σημειώνεται ότι στο εν λόγω τραπεζικό υποκατάστημα διατηρούνται 1.500 θυρίδες.

Επειτα από ενδελεχή έρευνα, διαπιστώθηκε ότι έχουν παραβιαστεί άλλες τρεις θυρίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί διαπίστωσαν «επαγγελματικό» ριφιφί, καθώς οι δράστες παραβίασαν τις θυρίδες σπάζοντας τις γλώσσες των κλειδαριών με ειδικό εργαλείο και σήκωσαν χρήματα, κοσμήματα και λοιπά τιμαλφή.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ο φάκελος πέρασε στο ΥΔΕΖΙ της Ασφάλειας Αττικής.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook