Η θερμοκρασία κατεβαίνει επικίνδυνα κι εσείς ακόμη κι αν δεν βγαίνετε πολύ συχνά έξω νιώθετε το δέρμα σας αφυδατωμένο. Αν είναι και ξηρό τότε τα πράγματα χειροτερεύουν.

Θα πρέπει να ακολουθείτε πιστά την καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης χωρίς εξαιρέσεις και να αντικαταστήσετε τα προϊόντα ενυδάτωσης με πιο δυνατές και super ενυδατικές φόρμουλες. Καλό είναι επίσης να χρησιμοποιείτε και έλαια που ενισχύουν την απαλότητα και τη λάμψη.

Και κάτι ακόμη: Μία φορά την εβδομάδα, τουλάχιστον επιβάλλεται να απλώνετε μάσκες ενυδάτωσης που θα σας σώσουν. Θα χρησιμοποιήσετε υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας και θα τις φτιάξετε σε λίγα μόλις λεπτά. 

Μάσκα ενυδάτωσης και λάμψης: Θα χρειαστείτε 3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού και 2 κ.σ. aloe vera (θα το βρείτε στο φαρμακείο). Βάζετε τα δύο υλικά σε ένα μικρό μπολ και τα ανακατεύετε καλά.

Απλώνετε τη μάσκα με ένα καθαρό πινέλο σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.

Μάσκα πλούσιας ενυδάτωσης: Θα χρειαστείτε 1/2 κ.γ. σκόνη kaolin, 4 κ.γ. ενυδατική κρέμα και νερό. Ρίχνετε τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε απαλά μέχρι να γίνουν μια απαλή πάστα.

Την απλώνετε και την αφήνετε να δράσει για 15 λεπτά. Την αφαιρείτε με μια πετσέτα αρχικά και στη συνέχεια ξεπλένετε καλά.

Μάσκα αποτοξίνωσης: Θα χρειαστείτε 2 κ.γ. βρόμη, 1 κ.γ. μέλι και 1/4 κούπας γάλα. Ανακατέψτε καλά τα υλικά και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και το λαιμό κάνοντας απαλό μασάζ. Στη συνέχεια ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

Μάσκα για λεπτές γραμμές: Θα χρειαστείτε 1/4 της κούπας χυμό καρότου, 2 κ.γ. sour cream και 1/4 της κούπας αλεύρι καλαμποκιού.

Αναμειγνύετε καλά τα υλικά και απλώνετε τη μάσκα στο πρόσωπο. Την αφήνετε να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλένετε.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες στο video που ακολουθεί:

faysbook.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook