Τις επόμενες ημέρες η διαλεύκανση, λέει ο Κούγιας

Στον “γρίφο” της κλοπής, οι αρχές συγκαταλέγουν και τον παράγοντα “εσωτερική πληροφόρηση- συνεργό” καθώς στον συγκεκριμένο χώρο δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης για το ευρύ κοινό.

Κοσμήματα εκατομμυρίων ευρώ, χρυσές λίρες και μεγάλα χρηματικά ποσά, αφαίρεσαν οι «ποντικοί» που κατάφεραν να εισέλθουν στο χώρο των θυρίδων τράπεζας στο Νέο Ψυχικό και να ανοίξουν 4 από τις 1.500 που υπάρχουν στο συγκεκριμένο υποκατάστημα. Στόχος έγιναν οι σύζυγοι γνωστών επιχειρηματιών με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Η μία είναι σύζυγος αντιπροσώπου μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας, η δεύτερη είναι επιχειρηματίας στον χώρο του εμπορίου, η τρίτη είναι ιδιοκτήτρια γνωστού οίκου επίπλων με υποκαταστήματα σε όλη την Αττική, ενώ η τέταρτη ανήκει σε γνωστό, παλιό «τζάκι» της Αθήνας με κλινική στο κέντρο της Αθήνας και πύργο από τη βυζαντινή εποχή.

Τις έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών, δυσχεραίνουν δυο βασικοί παράμετροι. Αρχικά θα πρέπει να δουν βιντεοληπτικό υλικό χιλιάδων ωρών από τον περασμένο Αύγουστο, καθώς μέχρι τότε δεν είχε αναφερθεί κάποια απώλεια και από την άλλη θα πρέπει να διαπιστωθεί ποιο ή ποια από τα πρόσωπα που εμφανίζονται στα βίντεο δεν είχε δικαίωμα πρόσβασης στο χώρο του θησαυροφυλακίου. Αξίζει μάλιστα να τονιστεί, πως οι κάμερες έχουν δικαίωμα καταγραφής εξωτερικά του χώρου των θυρίδων και όχι στο εσωτερικό για λόγους ιδιωτικότητας.

Επίσης, τα στελέχη της διεύθυνσης ασφάλειας Αττικής, τοποθετούν στον “γρίφο” της κλοπής, τον παράγοντα “εσωτερική πληροφόρηση- συνεργό” καθώς στον συγκεκριμένο χώρο δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης για το ευρύ κοινό. Τέλος, εντύπωση έχει προκαλέσει ο επαγγελματισμός με τον οποίο λειτούργησαν οι δράστες, καθώς δεν φέρνεται να έχουν αφήσει αξιοποίησιμα για τις έρευνες των αρχών στοιχεία.

Κούγιας: Τις επόμενες ημέρες θα διαλευκανθεί το έγκλημα και θα επιστραφούν τα κλοπιμαία

Την αισιοδοξία του πως «τις επόμενες ημέρες θα διαλευκανθεί το έγκλημα και θα επιστραφούν τα κοσμήματα και τα χρήματα» που εκλάπησαν από τις θυρίδες της τράπεζας στο  Νέο Ψυχικό εξέφρασε ο γνωστός δικηγόρος Αλέξης Κούγιας. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του, «ευρισκόμαστε σε ιδιαίτερα στενή επαφή τόσο με την νομική υπηρεσία της συγκεκριμένης τράπεζας, όσο και με την αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ που έχει αναλάβει την διαλεύκανση του εγκλήματος και της αποκάλυψης των δραστών». Ο κύριος Κούγιας έχει αναλάβει την υπεράσπιση δυο εκ των κυριών που έπεσαν θύματα των άγνωστων δραστών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook