Ακόμα τρεις θάνατοι ιατρών που δίνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό στην πρώτη γραμμή της πανδημίας καταγράφηκαν με συνάδελφό τους στο Ιπποκράτειο να στέλνει συγκλονιστικό και συγκινητικό μήνυμα.

Συγκλονιστική είναι η ανάρτηση γιατρού από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο σχετικά με τους θανάτους τριών συναδέλφων του στη μάχη με τον κορωνοϊό.

«Καταλαβαίνετε τι εννοώ ότι δεν φοβόμαστε τον θάνατο;

Τρεις συνάδελφοι μέσα σε λίγες ώρες», έγραψε για τους συναδέλφους του που έχασαν τη μάχη της ζωής του με τον κορωνοϊο, ο γιατρός Νίκος Ραζής Κουντούνης, που εργάζεται στο νοσοκομείο.

Μακρύς ο κατάλογος

Σ’ αυτή τη μάχη, κάποιοι τα κατάφεραν. Βγήκαν νικητές. Κάποιοι άλλοι, όχι. Γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στα ιατρεία της χώρας «χτυπημένοι» από τη νόσο, πάλεψαν σκληρά αλλά αυτή η μάχη αποδείχτηκε άνιση.

Άλλοι εν ενεργεία, σκληρά εργαζόμενοι στον δύσκολο κλάδο της Υγείας και άλλοι με χρόνια προϋπηρεσίας στην πλάτη τους, επιστήμονες που άφησαν το δικό τους στίγμα στην ελληνική κοινωνία, πάλεψαν αλλά νικήθηκαν από τον κορωνοϊό.

Όπως υπενθυμίζει το GrTimes.gr, η αρχή, έγινε με τον Δημήτρη Κρεμαστινό, ο οποίος στα 78 του χρόνια, έδωσε μάχη για 1,5 μήνα στον Ευαγγελισμό, χωρίς επιτυχία. Επί σειρά ετών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και καρδιολόγος στο επάγγελμα, ο βουλευτής από τα Δωδεκάνησα υπήρξε ο επί σειρά ετών προσωπικός γιατρός του πρώην πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου.

Τη μάχη με τον κορωνοϊό έχασε και ο 52χρονος καρδιολόγος και γιατρός της Βουλής, Γιάννης Μητρόπουλος, ο οποίος νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία» όπου και κατέληξε, συγκλονίζοντας τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Μια χώρα που βυθίστηκε στο πένθος στην είδηση της απώλειας του διακεκριμένου επιστήμονα και ιδρυτή του ομίλου Βιοϊατρική, Ευάγγελου Σπανού, ο οποίος έχασε τη μάχη με το θάνατο σε ηλικία 76 ετών, ύστερα από πολυήμερη μάχη με τον κορωνοϊό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία.

Κατά το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας, σημειώθηκε η απώλεια του Γιώργου Κυριαζόπουλου. Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, ο Γ. Κυριαζόπουλος, άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Κυριακή (22/11), σε ηλικία 57 ετών. Οι πληροφορίες από τα τοπικά Μέσα, έκαναν λόγο και για άλλους τέσσερις γιατρούς που βρίσκονται διασωληνωμένοι.

Ανεβαίνοντας στη Θεσσαλονίκη, μετράμε άλλες δύο απώλειες γιατρών. Πρόκειται για τον παιδίατρο Τζωρτζ Φάραχ και τον παθολόγο Γιώργο Μιχαλάκη.

Στη μακάβρια λίστα των ανθρώπων που έχασαν τη  μάχη με τον κορωνοϊό, υπάρχει ένας ακόμη εξαίρετος επιστήμονας, ο Μανώλης Μανώλας από τις Σέρρες που έφυγε στα 75 του χρόνια κατά το πρώτο κύμα του κορωνοϊού. Ο Μ. Μανώλας υπήρξε ο επί σειρά ετών προσωπικός γιατρός της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινής Αραμπατζή.

Τέλος, στο νοσοκομείο «Αττικόν» έχασε τη ζωή του και ο πνευμονολόγος, Αντώνης Χατζηγεωργίου. Πατέρας τριών παιδιών, τον περασμένο Αύγουστο σε μια συγκλονιστική ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθούσε να πείσει όσους ήταν δύσπιστοι για τη σοβαρότητα του ιού. Ήταν μόλις 42 ετών.

Απώλειες και στο νοσηλευτικό προσωπικό

Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Και στο πλαίσιο αυτό “χτυπά” και όσους εργάζονται για την καταπολέμησή του, στα νοσοκομεία της χώρας. Η μάχη είναι σκληρή και ειδικότερα για κάποιους, άνιση.

Σύμφωνα με όσα στοιχεία κατάφερε να συγκεντρώσει μέχρι τώρα το GRTimes.gr, η πρώτη απώλεια εργαζόμενου στον υγειονομικό κλάδο, ήταν ενός παραϊατρικού παρασκευαστή από την Καστοριά, ενώ το δεύτερο θύμα, ήταν μία 50χρονη τεχνολόγος τεχνικών εργαστηρίων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ένα ακόμη θύμα του κορωνοϊού, έχει καταγραφεί στην προνοιακή μονάδα Θεσσαλονίκης«Άγιος Παντελεήμων» και πρόκειται για νοσηλεύτρια που νόσησε πρόσφατα όταν και καταγράφηκαν στο ίδρυμα περισσότερα από 60 κρούσματα.

Την εξίσου μεγάλη λίστα των απωλειών στον τομέα του υγειονομικού κλάδου, συμπληρώνουν οι δύο νοσηλεύτριες από τη Δράμα, που άφησαν την τελευταία τους πνοή πολύ πρόσφατα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook