«Τα δεδομένα από τα λύματα δίνουν καλές προβλέψεις για το μέλλον».

Για την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει πριν τις 14 Δεκεμβρίου.

«Το lockdown έγινε οριζόντια για να μη μεταφερθεί το κλίμα της Θεσσαλονίκης και στις άλλες πόλεις», εξήγησε στον ΣΚΑΪ ο κ. Γώγος, συμπληρώνοντας ότι «το πρόβλημα των κλειστών δομών είναι πολύ σημαντικό και το βλέπουμε τώρα».

Επιπλέον, ο καθηγητής είπε ότι «η καμπύλη έχει επιπεδωθεί και πάει και λίγο προς τα κάτω. Τα δεδομένα από τα λύματα δίνουν καλές προβλέψεις για το μέλλον», τονίζοντας ότι το κακό δεν είναι μόνο ότι έχουμε πολλά κρούσματα σε ημερήσια βάση, αλλά και ότι είναι αρκετά τα ενεργά κρούσματα (20.000 τα επιβεβαιωμένα, γύρω στα 100.000 αυτά που δεν έχουν εντοπιστεί).

«Αρχίζουμε να έχουμε κάποια επάρκεια στις κλίνες, δυστυχώς όμως στις ΜΕΘ δεν είναι έτσι», υπογράμμισε ο κ. Γώγος, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν προβλεπτικά μοντέλα. Όσο πιο αργά ανοίξουμε τόσο πιο καλές είναι οι προβλέψεις. Υπάρχει όμως και το πρόβλημα στην οικονομία. Αυτή τη στιγμή προηγείται η υγειονομική κατάσταση».

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook