Τι αναφέρει ο Χαράλαμπος Κουκιανάκης για τα χρήματα που έπρεπε να λάβουν κτηνοτρόφοι και αγρότες μετά την κακοκαιρία 

Ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους του δήμου Αποκορώνου, στην οποία καυτηριάζει το θέμα των πιστώσεων για τις καταστροφές στην κτηνοτροφία και στις ελαιοκαλλιέργειες. 

Ο κ. Κουκιανάκης, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι πιστώσεις καθυστερούν καθώς οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, δεν τις ψήφισαν στα πλαίσια του δημοτικού συμβουλίου και τόνισαν ότι επιθυμούν διαβούλευση και χρονοτριβή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Κουκιανάκη:

"Αυτή την κατάσταση όπως αποτυπώνεται στις παρακάτω φωτογραφίες καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας, δήλωσε ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης και ανέφερε:

Δημότισσες και δημότες,

Ο δήμος μας στις 10 Νοεμβρίου 2020 για 4η φορά τα τελευταία χρόνια πλήγηκε από Θεομηνία που δυστυχώς άφησε το αποτύπωμα της, με αποτέλεσμα να έχει καταστεί δυσχερής έως αδύνατη η προσβασιμότητα στα ποιμνιοστασια και στους ελαιώνες. Άμεσα χωρίς χρονοτριβή καταγράψαμε τα προβλήματα και με τεκμηριωμένα αιτήματα  ζητήσαμε στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2020 χρηματοδότηση 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών και 5.400.000 ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης δια μέσου της Περιφέρειας Κρήτης. Κινηθήκαμε τάχιστα και πετύχαμε μέσα σε 6 ημέρες τη πρώτη χρηματοδότηση 400.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις συνεχείς και δικαιολογημένες εκκλήσεις των δημοτών μας.

Οι Δημοτικές ενότητες Γεωργιούπολης, Ασή Γωνιάς, Κρυονερίδας δέχτηκαν σύμφωνα με τα βροχομετρικά το μεγαλύτερο όγκο νερού με τη δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης να έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά σε υποδομές της.

Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας προβήκε  σε καταγραφή, κατένειμε σύμφωνα με τις ανάγκες και αναλογικά αλλά και σύμφωνα με την έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών τη χρηματοδότηση. Το χρηματικό ποσό και οι πιστώσεις όπως κατανεμήθηκαν, ήρθαν στην Οικονομική Επιτροπή για έγκριση, όπου συμμετέχουν οι Σταμάτης Σγουράκης και Αναστασία Φρονιμάκη που όμως έλαμψαν δια της απουσίας τους, μάλιστα η κυρία Φρονιμάκη ανέφερε στη γραμματέα της Οικονομικής επιτροπής: « Βάλε με ΑΠΩΝ», που με την παρουσία τους θα μπορούσαν να εκφράσουν προφορικά ή εγγράφως τις όποιες διαφωνίες τους ως προς τον καταμερισμό των πιστώσεων. Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν ψήφισαν τις πιστώσεις και επιθυμούν διαβούλευση και χρονοτριβή.

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης δήλωσε: "Επειδή η ελαιοσυγκομιδή και η κτηνοτροφία μας και τα προβλήματα εν γένει δεν δηλώνουν «ΑΠΩΝ» προχωρώ άμεσα με πλήρη συναίσθηση ευθύνης απέναντι σε σας, στις αναθέσεις για την αποκατάσταση κυρίως του αγροτικού οδικού δικτύου σεβόμενος την αγωνία σας που σε συνδυασμό με τη δυσκολία των καιρών ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ".