Ενώπιον του εισαγγελέα εμφανίστηκε για να απολογηθεί ο γνωστός τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή του Ελληνικού όταν κατά τη διάρκεια τυχαίου αστυνομικού ελέγχου εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητό του ένα εννιάρι πιστόλι, ένα taser και 2 γραμμάρια κοκαΐνης.

Μετά από αυτό, ο Νότης Σφακιανάκης συνελήφθη και πέρασε τη νύχτα κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών, καθώς και για παράνομη κατοχή όπλου. Σήμερα, νωρίς το πρωί, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, στην Ευελπίδων, και μιλώντας σε δημοσιογράφους για το περιστατικό της σύλληψής του είπε ειρωνικά και δείχνοντας τις χειροπέδες που του είχαν περάσει οι αστυνομικοί: «Είμαι εγκληματίας».

Ο Νότης Σφακιανάκης πάντως φέρεται χθες να ήταν συνεργάσιμος, ευγενικός και ήπιος με τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραγουδιστής ανέφερε στους αστυνομικούς, προκειμένου να δικαιολογήσει την κατοχή του όπλου χωρίς νόμιμη άδεια, ότι είχε λόγους να φοβάται για τη ζωή του. «Φοβόμουν για τη ζωή μου», φέρεται να είπε συγκεκριμένα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γνωστός τραγουδιστής είχε στο παρελθόν νόμιμη άδεια για κατοχή όπλου, η οποία ωστόσο δεν ανανεώθηκε.

Κούγιας για Σφακιανάκη: Η κοκαΐνη δεν ήταν δική του -Το όπλο το έχει για την ασφάλειά του

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια κάνει αναφορά τόσο στην κοκαΐνη που βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του Νότη Σφακιανάκη, όσο και στο όπλο.

Αναφέρει, συγκεκριμένα, η ανακοίνωση:

«Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση του κορυφαίου Έλληνα τραγουδιστού Νότη Σφακιανάκη. Όπως δημοσιοποιήθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο κ. Σφακιανάκης κατηγορείται για παράνομη κατοχή όπλου και για την κατοχή μιας μικροποσότητας ναρκωτικών.

Η κατηγορία της οπλοκατοχής του απεδόθη για τυπικούς λόγους, γιατί είχε λήξει η άδεια νομίμου κατοχής ενός μικρού όπλου διαμετρήματος 9 χιλιοστών, η οποία δεν είχε ανανεωθεί λόγω του κορωνοϊού. Το συγκεκριμένο όπλο κατείχε επί δεκαετίες για την προσωπική του ασφάλεια λόγω της ιδιομορφίας του επαγγέλματός του και των ωρών που εργάζεται και των χρημάτων που μεταφέρει, αφού πολλοί συνάδελφοί του έχουν πέσει θύματα ληστειών και επικίνδυνων υποθέσεων.

Όσον αφορά τη μικροποσότητα ναρκωτικών, η οποία βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε ότι δεν ήταν δική του, δίδοντας πλήρεις εξηγήσεις γι’ αυτήν.

Ο κ. Σφακιανάκης θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία, αλλά συνοδευόμενος από δικηγόρο συνεργάτη του γραφείου μας θα ζητηθεί αναβολή εκδικάσεως της υποθέσεώς του και ορισμός ρητής δικασίμου, διότι ο επικεφαλής του γραφείου μας Αλέξιος Κούγιας παρίσταται σήμερα ως συνήγορος υπεράσπισης επιχειρηματία της Καβάλας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής και είναι αδύνατον να παραστεί στο Δικαστήριο που θα εκδικαστεί η υπόθεση του κ. Σφακιανάκη».

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook