Πότε αναμένονται να γίνουν ελάχιστα τα κρούσματα

Το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία έχει γίνει συχνά αντικείμενο συζήτησης, αφού με βάση αυτή η κυβέρνηση παίρνει και τις σχετικές αποφάσεις του lockdown και της άρσης του.

«Αν τα μέτρα που έχουμε σήμερα εξακολουθήσουμε να τα έχουμε, μέχρι το τέλος Γενάρη θα έχουμε ελάχιστες λοιμώξεις» είπε στο Mega ο Στέργιος Λογοθετίδης, καθηγητής νανοτεχνολογίας, διευθυντής εργαστηρίου νανοτεχνολογίας ΑΠΘ.

Ο κ. Λογοθετίδης σημείωσε ωστόσο, ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την καραντίνα, εξ ου και οι αριθμοί της πανδημίας θα παρουσιάσουν μια αύξηση όταν αρθούν τα μέτρα.

Αναφερόμενος στις ημερομηνίες που είναι πιο πιθανό να δούμε μερική άρση των μέτρων, ο διευθυντής του εργαστηρίου νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ επισήμανε ότι στις 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα πάντα με τα προγνωστικά μοντέλα, τα κρούσματα θα είναι πανελλαδικά γύρω στα 500.

Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη ο κ. Λογοθετίδης σημείωσε ότι το ιικό φορτίο στην πόλη ήταν στα ύψη στις αρχές του Νοέμβρη και το γενικό lockdown ήταν επιβεβλημένο, καθώς σε αντίθετη περίπτωση τα κρούσματα στην πόλη θα ξεπερνούσαν τα 2.000 ημερησίως. «Η ταχύτητα που πηγαίναμε ήταν να πάμε προς τα 2.500 μόνο στη Θεσσαλονίκη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook