Η αιτία του θανάτου του Γκετί δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί και αναμένεται να γίνει νεκροψία στη σορό του, αν και δεν υπάρχει υποψία για εγκληματική ενέργεια

Ο Τζον Γκετί, εγγονός του δισεκατομμυριούχου μεγιστάνα του πετρελαίου Ζαν Πολ Γκετί και κληρονόμος μίας αμύθητης περιουσίας που εκτιμάται στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, βρέθηκε νεκρός σε καθιστή στάση και έχοντας τα μάτια του και το στόμα του ανοιχτά, όπως αποκαλύπτει η DailyMail.com.

Επικαλούμενη έκθεση της αστυνομίας, η Daily Mail αναφέρει ότι η σορός του Γκετί βρέθηκε από το προσωπικό σε μία σουίτα των 500 δολαρίων τη βραδιά, στο πολυτελές ξενοδοχείο Emma στο κέντρο του Σαν Αντόνιο του Τέξας, στις 20 Νοεμβρίου.

Υπάλληλος του ξενοδοχείου είπε στην αστυνομία ότι μπήκε στο δωμάτιο του Γκετί επειδή είχε περάσει η ώρα του check out και δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν. Όταν μπήκε, βρήκε τον Γκετί στο κρεβάτι, και είπε ότι ήταν «κρύος στην αφή» και δεν μπορούσε να τον ξυπνήσει.

Η Daily Mail παρουσιάζει αποσπάσματα από την έκθεση του αστυνομικού τμήματος του Σαν Αντόνιο, στην οποία ο Γκετί αναφέρεται ως SB1 και ο υπάλληλος του ξενοδοχείου ως R1. Η έκθεση αναφέρει: «O SB1 βρέθηκε στον επάνω όροφο ξαπλωμένος σε μερικά μαξιλάρια με ένα ινδικό στυλ στάσης καθίσματος στο κρεβάτι του μπροστά στον φορητό του υπολογιστή. Ο SB1 είχε τα γυαλιά του στο αριστερό χέρι, τα μάτια ήταν ανοιχτά, το στόμα του ήταν ανοιχτό». Σύμφωνα με τον αστυνομικό που σύνταξε την έκθεση, δεν υπήρχαν σημάδια εγκληματικής πράξης, και όλα φαινόταν «σε σειρά και τάξη».

Η συγκεκριμένη στάση σώματος σχετίζεται συχνά με τον διαλογισμό ή τη γιόγκα στην οποία ένα άτομο κάθεται με τα πόδια του οκλαδόν, και τα πέλματα να κοιτούν προς τα πάνω. Είναι επίσης γνωστή στη γιόγκα ως στάση λωτού ή Padmasana.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι ο 52χρονος Γκετί ανακηρύχθηκε νεκρός στις 12:33 μετά το μεσημέρι από το Πυροσβεστικό Τμήμα του Σαν Αντόνιο.

Το έγγραφο αναφέρει ότι το προσωπικό του ξενοδοχείου είπε ότι ο Γκετί είχε μείνει στο ξενοδοχείο για σχεδόν τρεις εβδομάδες, από την 1η Νοεμβρίου, αλλά αργότερα ανακαλύφθηκε ότι ο προσωπικός βοηθός και φίλος του τον είχε αφήσει στο ξενοδοχείο στις 6 Νοεμβρίου. Ο βοηθός, που αναφέρεται ως O2 στην έκθεση, δήλωσε ότι έλαβε το τελευταίο μήνυμα από τον Γκετί στις 19 Νοεμβρίου στις 5.28 μ.μ., την ημέρα πριν πεθάνει. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Γκετί ήταν στη διαδικασία μετακόμισης από την Καλιφόρνια στο Σαν Αντόνιο.

Η έκθεση αναφέρεται επίσης σε ένα άλλο άτομο, το οποίο αναφέρεται ως NOK 01, με το οποίο η αστυνομία επικοινώνησε αφού βρήκε τον αριθμό του ως «ICE» στο τηλέφωνο του Γκετί. Όπως εξηγεί η Daily Mail, το ICE είναι η αργό λέξη που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη. Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο άτομο, πιθανώς έμπορος ναρκωτικών, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε μιλήσει στον Γκετί εδώ και χρόνια.

Η αιτία του θανάτου του Γκετί δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί και αναμένεται να γίνει νεκροψία στη σορό του, αν και δεν υπάρχει υποψία για εγκληματική ενέργεια.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook