Στο παρθενικό του ταξίδι στο εξωτερικό απήχθη ο ένας εκ των τριών – Τι λέει η σύζυγός του 

Κορυφώνεται η αγωνία για τις οικογένειες των τριών Ελλήνων ναυτικών οι οποίοι κρατούνται όμηροι έπειτα από πειρατεία σε τάνκερ ανοιχτά της Νιγηρίας.

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη κάτω από άκρα μυστικότητα όπως ορίζουν οι συνθήκες, με την συνδρομή ιδιώτη διαμεσολαβητή.

Η σύζυγος του Σταύρου Πετσάκου, του Έλληνα ναυτικού από την Ικαρία και πατέρα δύο παιδιών μιλά στo protothema.gr για τις ώρες αγωνίας που ζει η ίδια και τα παιδιά της περιμένοντας να ακούσουν τη φωνή του συζύγου και πατέρα τους .Όπως η ίδια λέει ήταν το παρθενικό του ταξίδι στο εξωτερικό και δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα έπεφτε θύμα των πειρατών. Προσεύχεται να αντέξει ο σύζυγός της στις αντίξοες συνθήκες εκεί ώστε να γυρίσει και πάλι στην αγκαλιά της οικογένειάς του.

Ο Σταύρος κρατείται μαζί με τον πλοίαρχο του δεξαμενόπλοιου «Στέλιος Κ» μετά από επίθεση ρεσάλτο των πειρατών στο πλοίο, Ελληνικών συμφερόντων με σημαία Togo ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή της Νιγηρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες των κατοίκων της Ικαρίας, ο πλοίαρχος ο οποίος κατάγεται και αυτός από την Ικαρία σε ταξίδι του στη Λιβύη που είχε πραγματοποιήσει πριν λίγα χρόνια, είχε πέσει πάλι θύμα πειρατών και γνωρίζει από τέτοιου είδους καταστάσεις.

«Να ακούσουμε τη φωνή του»

«Θέλουμε να ακούσουμε τη φωνή του για να δούμε ότι είναι καλά. Μας ενημέρωσαν από την εταιρεία ότι μίλησαν μαζί τους κι ότι είναι καλά στην υγεία τους. Μας έχουν δώσει ελπίδες ότι θα τελειώσει γρήγορα αυτός ο γολγοθάς. Οι απαγωγείς αλλάζουν περιοχές για να μην τους εντοπίζουν εύκολα και αυτό μας αγχώνει πολύ.Ανησυχώ και προσεύχομαι να αντέξει τις αντίξοες συνθήκες εκεί, τις αρρώστιες, να είναι καλά η ψυχολογία του ώστε να γυρίσει και πάλι κοντά μας, στο σπίτι του και στα παιδιά μας», λέει στo protothema.gr η σύζυγός του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook