Την ολική ανατροπή στο καθεστώς των ισόβιων διοικήσεων βάζει ο Υφυπουργός Αθλητισμού. Λευτέρης Αυγενάκης, με μία ακόμα συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και στον Κώστα Συλιγάρδο, κατέστησε σαφές ότι παρά τις αντιδράσεις και τα εμπόδια που υπήρξαν η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει. 

Ο ίδιος όμως μίλησε και για τα έργα που είναι σε προτεραιότητα και βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ηράκλειο και ευρύτερα στην Κρήτη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην μεγάλη διοργάνωση την οποία “κέρδισε” η Ελλάδα και συγκεκριμένα το Ηράκλειο, απέναντι στην Τουρκία, που αφορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωφών ανδρών και γυναικών μπάσκετ, με τη συμμετοχή 32 χωρών. 

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού σε ερώτηση για τις ισόβιες Διοικήσεις ξεκαθάρισε την θέση του, παρά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρχαν.
“Όταν βρέθηκα για πρώτη μέρα στο Υπουργείο άρχισα να χαρτογραφώ την εικόνα του αθλητικού οικοδομήματος στην Ελλάδα. Έχουμε 48 Ομοσπονδίες αναγνωρισμένες στην Ελλάδα και άλλη μία που ανάγνωρισα στη συνέχεια, 49. Ξεκίνησα να κάνω συναντήσεις με όλους του Προέδρους και Διοικήσεις των Αθλητικών Ομοσπονδιών, ανθρώπους που βρίσκονται στο “τιμόνι” για πάρα πολλά χρόνια και αυτό με παραξένεψε. Με την σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού προχωρήσαμε στο πρώτο νομοσχέδιο τον περασμένο Νοέμβριο και δουλέψαμε αρκετά. Έπειτα ήρθε και το δεύτερο νομοσχέδιο, όπου στην ουσία διαμορφώνει το πλαίσιο διεξαγωγής με διαφάνεια και δημοκρατικότητα των εκλογών για την ανάδειξη των νέων Διοικήσεων Αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας μας, αλλά με εκλέκτορες νόμιμους και ενεργούς. Υπήρχαν πολλές αντιδράσεις από αυτούς που δεν ήθελαν να φανερωθεί η αλήθεια, με αποτέλεσμα αυτό που ακούγαμε ότι η Ελλάδα διαθέτει 10-11.000 ερασιτεχνικά σωματεία, ότι το ποδόσφαιρο έχει πάνω από 5000 ερασιτεχνικά σωματεία, σας ενημερώνω ότι η Ελλάδα διαθέτει μέχρι χτες το βράδυ, 5203 συνολικά ερασιτεχνικά σωματεία, όπου τα 3687 έχουν ολοκληρώσει την αίτηση τους με τα έγγραφα μητρώου, με τα 1550 απολύτως νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία. Έτσι, λοιπόν αυτοί θα λάβουν κρατική επιχορήγηση, ύψους 12.000.000 ευρώ για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. Σήμερα αυτή κυβέρνηση τακτοποιεί με διαφάνεια σε μία κρίσιμη περίοδο με μεγάλα προβλήματα και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.”

Επίσης, αποκάλυψε τα έργα που είναι σε εξέλιξη και θα γίνουν στο Ηράκλειο.
“Είμαι πολύ χαρούμενος που μέσα σε ελάχιστους μήνες το Στάδιο Ελευθερίας στο Ηράκλειο είναι στην τελική του μορφή, ένα στολίδι στο κέντρο της πόλης, νέο ταρτάν και γκαζόν, γήπεδα τένις και μπάσκετ και γυμναστήριο. Το συγκεκριμένο στάδιο είχε να φτιαχτεί πάνω από 30 χρόνια. Ακόμα ένα έργο είναι η πισίνα στο Λίντο, όπου μετά από 35 χρόνια θα υπάρξει νέα εγκατάσταση για ένα πλήρες και ασφαλές κολυμβητήριο. Επίσης, σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμη η μελέτη για το νέο κλειστό κολυμβητήριο στην ίδια εγκατάσταση. Συζητάμε επίσης για δεύτερο γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, skateboard, beach volley.  Παράλληλα τρέχουμε ένα project με την συνεργασία του ΟΛΗ, όπου θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες και θα φέρει τον κόσμο του Ηρακλείου πιο κοντά με την θάλασσα.”

 

O Yφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγένακης επίσης δήλωσε φανερά ικανοποιημένος και δικαιωμένος για την άναληψη της σημαντικής διοργάνωσης, η οποία θα αναδείξει αθλητικά και τουριστικά για ακόμη μια φορά το Ηράκλειο και την Κρήτη σε όλο τον πλανήτη.

“Η Παγκόσμια Ομοσπονδία (Deaf International Basketball Federation) επέλεξε τελικά τη χώρα μας, την Κρήτη και το Ηράκλειο, αντί της Άγκυρας, έπειτα και από την επιθεώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που πραγματοποίησε στα κλειστά γυμναστήρια Δύο Αοράκια, Παναπιστημίου, Λίντο και Ηροδότου στις 23 Οκτωβρίου 2020. Το 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών και Γυναικών με την συμμετοχή 32 χωρών θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία στο Ηράκλειο.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook