Μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τους στίχους του νέου τραγουδιού του Αντύπα, ο στιχουργός Σπύρος Γιατράς παραδέχεται πως ουσιαστικά αποτελείται από γνωστές μαντινάδες - Το σχόλιο του Αλεφαντινού με μια...μαντινάδα

​Τελευταία ενημέρωση 21:30

Η παρουσίαση του νέου τραγουδιού του Αντύπα με τίτλο «Αίμα μου» σε στίχους Σπύρου Γιατρά, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Κρήτη καθώς – όπως αποκαλύφθηκε και δημοσίευσε το Flashnews.gr – οι στίχοι του τραγουδιού, δεν είναι τίποτε άλλο παρα συρραφή γνωστών μαντινάδων του του Αλεφαντινού, Χαιρέτη και Καπνιστού.

Με εξαίρεση ένα ρεφράν, όλο το υπόλοιπο τραγούδι – στην κυριολεξία αποτελείται από μαντινάδες αυτών των δημιουργών.

Πριν απο λίγες ώρες, ο εμφανιζόμενος ως στιχουργός του τραγουδιού, κ. Γιατράς, παραδεχόμενος ουσιαστικά πως πήρε τις μαντινάδες άλλων ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τα εξής:

Αυτά που έγιναν σχολίασε με τον δικό του τρόπο ο ίδιος ο Νικόλας Αλεφαντινός αναρτώντας την εξής μαντινάδα:

Όσα κι αν κλέψει ο πονηρός να κάνει τον "μεγάλο"...
με την αλήθεια του καιρού θα μπλέξει δίχως άλλο..........
Καλό Δεκέμβρη.

Όμως την απάντηση στα όσα έγραψε παραπάνω ο Σπύρος Γιατράς, έδωσε η Διευθύντρια προγράμματος στον ραδιοφωνικό σταθμό ΚΡΗΤΟΡΑΜΑ 97,9 Μαρία Αυγουλαδάκη:

«1) Κύριε Γιατρα, εφόσον δεν ήξερες δημιουργούς γιατί έκανες κατάχρηση των μαντιναδων;;;

2) Είτε γράψεις ονοματα είτε δεν γράψεις κι αν ξέρεις το ονομα θα το γραψεις;;; Εγώ βλέπω μαντινάδες στο προφίλ σου χωρίς ονομα. Εμείς κύριε Γιατρα γράφουμε "ΑΓΝΩΣΤΟΥ" όταν δεν ξέρουμε.

3) Ουσιαστικά παραδέχεσαι το λάθος σου και ενημερώνεις ότι τώρα που θα κυκλοφορήσει το τραγούδι θα βάλεις το όνομα του Αλεφαντινου. Οι υπόλοιποι 2 στιχουργοι;;; Μισες δουλειές....

4) Κάπου λες "το τραγούδι μας". ΣΑΣ;;;; Μόνο ένα μικρό ρεφρενακι σου ανήκει αγαπητέ! Μη με τρελαίνεις... Δικό σου είναι το εξης: "Αιμα μου, ζωή μου δίνεις αίμα μου. Ο έρωτας σου σκότωσε ψέμματα λάθη κι έργα μου." Άρα έκανες μια μικρή συμμετοχή. Ευχαριστώ.

5) Ο Αλεφαντινος δεν είναι απλά "μαντιναδορος" κυριε Γιατρα. Είναι συνθέτης επιτυχιών, εξαιρετικός ερμηνευτής και στιχουργός γιατί γενικά έχει γράψει τραγούδια όχι μόνο 15συλλαβα.

6) Δεν μας κάνεις καμία χάρη αν βάλεις τα ονόματα. Είναι ντροπή ένας τόσο μεγάλος στιχουργός να "βιαζει" και να κάνει κατάχρηση χωρίς δικαίωμα, κοινώς να κλέβει μαντινάδες από τραγούδια που έχουν αξία για την μουσική παράδοση του νησιού μας. Η πορεία σας λοιπόν κύριε Γιατρα ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ.........ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.»