Οι κολικοί είναι ένα αρκετά σύνηθες φαινόμενο τους πρώτους μήνες ζωής του μωρού, και όταν χρησιμοποιούμε αυτόν τον όρο αναφερόμαστε στην έντονη ανησυχία και το κλάμα του μωρού χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο.

Όπως αναφέρει ωστόσο και η μαία κα Γεωργία Λεζέ στην εκπομπή Love It, όταν οι περισσότεροι γονείς λένε ότι το μωρό έχει κολικούς, αναφέρονται σε μία ομπρέλα καταστάσεων κάτω από την οποία μπορούν να υπάρχουν διάφορες αιτίες μεταξύ των οποίων και η δυσκοιλιότητα που είναι αρκετά συνήθης από την πρώτη βρεφική ηλικία μέχρι την πρώτη νηπιακή.

Στην ουσία οι κoλικοί αποτελούν σύνδρομο παροξυσμικών κοιλιακών αλγών, πιθανότατα εντερικής προέλευσης και παρουσιάζονται σε βρέφη ηλικίας μικρότερης των 3 μηνών, συνήθως τις απογευματινές ή βραδινές ώρες.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τους κολικούς;

Οι κολικοί περνάνε από μόνοι τους όσο το μωρό μεγαλώνει, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε κι εσείς για να ανακουφίσετε το μωρό σας.

Ένα από αυτά είναι και το βρεφικό μασάζ. Η μαία κα. Γεωργία Λεζέ έδειξε στον Παναγιώτη Χατζηδάκη και στην εκπομπή Lov’it εύκολες κινήσεις βρεφικού μασάζ που μπορείτε να κάνετε καθημερινά στο μωρό σας.

Εκτός από το βρεφικό μασάζ, μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε ζεστά επιθέματα στην κοιλίτσα του ή να το ξαπλώσετε μπρούμυτα στα γόνατά σας πιέζοντας ελαφρά την πλάτη του. Τέλος, το μπάνιο με χλιαρό νερό και οι μαλάξεις στην κοιλιά μπορούν επίσης να βοηθήσουν.

 





mothersblog.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook