Οι αστυνομικές έρευνες και οι πιέσεις των φιλοζωικών συλλόγων οδήγησαν στην εξιχνίαση του εγκλήματος. 

Ο αποτρόπαιος βασανισμός και η δολοφονία δύο σκυλιών που βρέθηκαν κρεμασμένα από ένα δέντρο στα Κεραμειά Χανιών τον περασμένο Αύγουστο, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και πανελλαδικά με τους φιλοζωικούς συλλόγους και την Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία να ζητά τον εντοπισμό του δράστη προκειμένου να οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη.

Τελικά, σχεδόν τρεις μήνες μετά, οι αστυνομικές έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων οδήγησαν σε έναν 52χρονο κτηνοτρόφο εναντίον του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κτηνοτρόφος συνελήφθη την Τρίτη για άλλη αιτία και οδηγήθηκε στα κρατητήρια του Αστυνομικού μεγάρου.

Σε βάρος του ήδη βεβαιώθηκαν διοικητικές παραβάσεις συνολικού ύψους 60.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως για το θέμα η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νατάσσα Μπομπολάκη είχε απευθυνθεί και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη, ο οποίος την είχε διαβεβαιώσει πως για τον εντοπισμό του δράστη, θα αξιοποιηθούν όλες οι αστυνομικές μέθοδοι εξιχνίασης εγκλημάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο και σύμφωνα με πληροφορίες για τον εντοπισμό του δράστη αξιοποιήθηκαν και ειδικές αναλύσεις DNA στα Εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα.

Η προανάκριση διενεργείται απο την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook