Το Δημοτικό συμβούλιο Χανίων έχει να αντιπαρέλθει αστάθμητο παράγοντα.

Δεν ήταν λίγες οι φορές χτες, που, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Χανίων (μέσω τηλεδιάσκεψης) δημοτικοί σύμβουλοι μιλούσαν χαμηλόφωνα, "κόμπιαζαν" ή δυσαναχετούσαν...

Αιτία; Ότι την ίδια ώρα, στο ίδιο ή σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού τους, τα παιδιά τους έκαναν μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης, συνεπώς αυτό τους αποσπούσε την προσοχή ή προσπαθούσαν να μιλούν χαμηλόφωνα για να μην ενοχλούν τον μικρό μαθητή τους.

Μπορεί να ακούγεται και ολίγον τι αστείο, αλλά είναι μια πραγματικότητα που φυσικά το δημοτικό συμβούλιο Χανίων θα πρέπει να αντιπαρέλθει, για όσο ακόμα θα διαρκέσουν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης...

Φανταστείτε ότι τα μαθήματα στο Δημοτικό σχολείο τελειώνουν περίπου στις 17:30, μια ώρα νωρίτερα τα μαθήματα στο νηπιαγωγείο, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι πολλοί μαθητές έχουν στη συνέχεια και φροντιστήριο (κάποιας ξένης γλώσσας) αμέσως μετά τα σχολικά μαθήματα.

Από την άλλη, να αλλάξει η ώρα των δημοτικών συμβουλίων, εξαιτίας αυτού, μάλλον πώς δεν μπορεί να γίνει, τη στιγμή μάλιστα που ένα ΔΣ μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 8 ώρες, όπως έγινε χτες.

Για αυτό λοιπόν, ειδικά στους γονείς-δημοτικούς συμβούλους συστήνεται ...υπομονή και αισιοδοξία μήπως , επιτέλους, οι μαθητές-παιδιά τους επιστρέψουν στο σχολείο.