Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) σήμερα. Είναι τα Χανιά μια "φιλόξενη πόλη" για αυτά τα άτομα;

Με αφορμή αυτή την τόσο σημαντική ημέρα, ο Χανιώτης προπονητής κολύμβησης ατόμων με αναπηρία Κώστας Νικολαντωνάκης, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εκφράζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, μέσα σε μια υποτίθεται, σύγχρονη πόλη, όπως είναι τα Χανιά.

Στην ανάρτησή του αναφέρει τα εξής:

Τα ΑμεΑ μαζί με τις οικογένειες τους δίνουνε καθημερινά μαθήματα ζωής, ήθους, αγάπης και ανθρωπιάς με τις πράξεις και με τα κατορθώματά τους!!!!! Είναι καιρός πια η κοινωνία να τους αντιμετωπίζει ως ίσους!!!!!! Και όχι ως κατώτερους επειδή είναι διαφορετικοί!!!!!! Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και ίσοι!!!!!! Όλοι έχουνε ιδιαιτερότητες και ίσα δικαιώματα!!!!!! Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι!!!!!!
Γιατί να μην μπορώ να πάω και εγώ στο Φάρο της πόλης μου?
Γιατί να μην μπορώ να επισκεφτώ ένα μουσείο της πόλης μου , μια βιβλιοθήκη?
Γιατί να μην μπορώ να σηκώσω λεφτά από ενα ΑΤΜ???
Γιατί να έχω δυσκολία στην πρόσβαση στα μαγαζιά??
Γιατί τα πεζοδρόμια της πόλης μου είναι απαράδεκτα???
Γιατί στο σχολείο μου να μην έχω μια θέση στάθμευσης για ΑμεΑ ώστε να είναι πιο εύκολη και με ασφάλεια η είσοδος - έξοδος στο αμάξι της οικογένειας μου και στο σχολείο?
Γιατί το σχολείο μου δεν έχει μια τουαλέτα για ΑμεΑ???Γιατί???Γιατί???Γιατί??Γιατί???
Σημείωση πέρυσι στις Βρυξέλλες άλλα είπαν......Τα συμπεράσματα δικά σαςΑκολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook