Τι καταγγέλλει ο Αγροτικός Σύλλογος πρώην Δήμου Βάμου.

Σοβαρότατο θέμα προκύπτει σε χωριό του Δήμου Αποκορώνου, όπου η κατάσταση αρχίζει να “ξεφεύγει” μιας και, σε πρώτη φάση έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού στην ίδια οικογένεια!

Θετικοί στον κορωνοϊό έχουν επιβεβαιωθεί ο πατέρας, η μητέρα αλλά και τα δύο ενήλικα παιδιά (άνδρας και γυναίκα), ενώ οι δύο γονείς, ήδη, νοσηλεύονται στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Χανίων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου, “ο πατέρας έκανε διανομή ψωμιού μέχρι που έκανε το τεστ, με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με πολλούς χωριανούς. Η οικογένεια κυκλοφορούσε στο χωριό μέχρι να γίνει η διάγνωση”.

Οι πληροφορίες του Flashnews.gr αναφέρουν ότι ο πατέρας διατηρεί μπακάλικο στο χωριό και μοιράζει ψωμί σε όλους τους κατοίκους, ενώ ήδη 3-4 συγχωριανοί έχουν εμφανίσει συμπτώματα, χωρίς φυσικά να θεωρείται βέβαιο ότι είναι θετικοί στον  κορωνοϊό.

Και δεν είναι σίγουρο γιατί παρά την όχληση και το έγγραφο που απέστειλε στον ΕΟΔΥ ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει καμία απάντηση για το αν θα έρθει κλιμάκιο στο συγκεκριμένο χωριό για να πραγματοποιήσει τα σχετικά τεστ Covid.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το συγκεκριμένο χωριό του Αποκόρωνα ισορροπεί σε τεντωμένο… σχοινί, με τη διασπορά να είναι εξαιρετικά πιθανή, αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και δεν γίνουν οι σχετικές ιχνηλατήσεις.

Η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου πρώην Δήμου Βάμου αναφέρει τα εξής:

Τις προηγούμενες μέρες καταγράφηκαν κρούσματα κορωνοιού σε χωριό της Δημοτικής Ενότητας Βάμου όπου οικογένεια ήταν θετική (πατέρας και μητέρα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο).Ο πατέρας έκανε διανομή ψωμιού μέχρι που έκανε το τεστ, με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με πολλούς χωριανούς. Η οικογένεια κυκλοφορούσε στο χωριό μέχρι να γίνει η διάγνωση και ενώ όπως αναφέρει ο δήμος Αποκορώνου έχει κάνει σχετικό έγγραφο στον ΕΟΔΥ, δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε ένα προληπτικό τεστ στην μικρή κοινωνία του χωριού για να εντοπισθούν και τα υπόλοιπα πιθανά κρούσματα και να προληφθεί η διασπορά. Μας κουνάνε το δάχτυλο την στιγμή που από τον περισσότερο κόσμο υπάρχει ατομική ευθύνη  ενώ δεν υπάρχει η αντίστοιχη ευθύνη από την κυβέρνηση και το κράτος.

Δηλαδή τι περιμένουν; να φτάσουμε στην τραγική κατάσταση της Θεσσαλονίκης για να κάνουν μαζικά τεστ;

Ή για οικονομικούς λόγους να πεθάνουν και μερικοί που θα μπορούσαν να σωθούν;

Ας δεινοπαθούν και ας αρρωσταίνουν οι κατά τα άλλα ήρωες υγειονομικοί λόγω των τεράστιων ελλείψεων. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να στηριχθεί το κέρδος των μεγάλων επειχειρήσεων. Αυτοί βέβαια δεν έχουν ανάγκη, έχουν μαζέψει αρκετά κέρδη και δεν θα πεινάσουν.

Αυτή η λογική και η πρακτική φταίει και για την διασπορά από το καλοκαίρι όπου γίνονταν ελάχιστα δειγματοληπτικά τεστ στους τουρίστες και αλώνιζαν τα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα.

Απαιτούμε μαζικά τεστ με κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ σε αυτό το χωριό και στα υπόλοιπα που έχουν κρούσματα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook