Σε ανασχεδιασμό και ανάπλαση 11 δρόμων του Ηρακλείου με στόχο της βελτίωση της προσβασιμότητας προχωρά η Δημοτική Αρχή

Ανασχεδιασμό και ανάπλαση 11 δρόμων του Ηρακλείου σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή  με στόχο την βελτίωση της προσβασιμότητας στην εκτός των Τειχών περιοχή.  

Ο ανασχεδιασμός των 11 δρόμων είναι στο πλαίσιο της μελέτης «Βελτίωση Προσβασιμότητας στην Εκτός των Τειχών Περιοχή» που απασχολεί την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Μελετών της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων, και δίνει έμφαση στην βελτίωση της προσβασιμότητάς τους με βάση τις σύγχρονες αρχές για την βιώσιμη κινητικότητα. Στόχος η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων να προχωρήσει σε δημοπράτηση των σχετικών μελετών ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα και στην εκτός των Τειχών περιοχή της πόλης, ταυτόχρονα με τη συνέχιση της αντίστοιχης προσπάθειας εντός των Τειχών, όπου συνεχίζονται οι αναπλάσεις οδών αλλά και η δημιουργία δικτύου διαδρομών με ράμπες και άλλες παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια.

Οι δρόμοι που έχουν επιλεγεί είναι: Ελευθέρνης, Ισαύρων, Μάχης Κρήτης, Πυράνθου, Λεβήνου, Αναγεννήσεως –Κατσούλη- Καποδιστρίου, Ατλαντίδος, Γερωνυμάκη (από Λ. Εθνικής Αντιστάσεως έως Λ. Δημοκρατίας), Οδυσσέως (Πόρος), Κλεάνθη -Σκεπετζή, Παπαναστασίου (από ΒΟΑΚ έως Κνωσσού). 

Στους δρόμους αυτούς είτε δεν υπάρχει πεζοδρόμιο, είτε είναι περιορισμένο το πλάτος του, είτε είναι μεγάλο το ύψος, είτε υπάρχουν εμπόδια που καθιστούν αδύνατη τη διέλευση πεζών. Πρόκειται για δρόμους που βρίσκονται σε διάφορες γειτονιές της πόλης και κάποιες από αυτές  επελέγησαν με κριτήριο την ύπαρξη δομών που φιλοξενούν καθημερινά ευάλωτους χρήστες (π.χ. σχολεία κ.λπ.). Οι δρόμοι αυτοί επελέγησαν με σκοπό να συνδέουν υφιστάμενες οδούς που είτε σήμερα έχουν ικανοποιητικά πεζοδρόμια, είτε  προβλέπονται διαμορφώσεις και αναπλάσεις ώστε με την υλοποίηση του έργου να δημιουργείται  ένα ολοκληρωμένο δίκτυο για τους πεζούς.

Με την μελέτη αυτή, προβλέπεται όπου απαιτείται η διαπλάτυνση ή ο περιορισμός του ύψους των πεζοδρομίων, η  δημιουργία ραμπών, οδεύσεις τυφλών, διαβάσεις πεζών, αστικός εξοπλισμός, φυτεύσεις. Πρόκειται για ένα έργο που θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ανέφερε : « Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την βελτίωση των υποδομών πρόσβασης για τους πεζούς στην εντός και εκτός τειχών περιοχή της πόλης είναι διαρκής. Στόχος μας είναι πάντοτε η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook