«Έφυγε» σήμερα σε ηλικία 55 χρονών αφήνοντας πίσω δύο παιδιά – Ήταν προπονητής πολεμικών τεχνών – «Χάνω έναν μεγάλο συνεργάτη» λέει στο protothema.gr ο υποδιοικητής του άτυχου Γιώργου Καριπίδη

Πρωταθλητής στις πολεμικές τέχνες και προπονητής τα τελευταία χρόνια στην πολεμική τέχνη των Αρχαίων Ελλήνων «Παγκράτιον» ήταν ο άτυχος 55χρονος αστυνομικός που «έφυγε» έπειτα από μάχη με τη νόσο Covid-19.

«Μπράβο, ρίχτον! Έτσι μπράβο!». Ο Γιώργος Καριπίδης με την στεντόρεια φωνή του, εμψυχώνει τον γιο του στην πολεμική τέχνη «Παγκράτιον» και στην προσπάθεια που καταβάλει να εξουδετερώσει τον αντίπαλό του σε έναν από τους δεκάδες αγώνες του.

Ο περήφανος πατέρας έχει καταγράψει σε βίντεο όλες τις αναμετρήσεις των δυο παιδιών του, του Κωνσταντίνου και της Δέσποινας, τους οποίους εκπαίδευσε άριστα σε αυτό το επίπονο και δύσκολο αγώνισμα των Αρχαίων Ελλήνων κάνοντας τους μάλιστα, παγκόσμιους πρωταθλητές.

Αυτός ο αγαθός γίγαντας της Πιερίας, ο πιο παλιός τροχονόμος του νομού, όπως λένε οι συνάδελφοι του, λύγισε για πρώτη φορά στη ζωή του, δίνοντας άνιση μάχη με έναν αόρατο εχθρό. Συντετριμμένοι οι φίλοι του από την δυσάρεστη εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του, λένε πως αν ο κορωνοϊός είχε μορφή, «ο Γιώργος θα τον είχε τελειώσει με δυο κινήσεις».

«Χάνω έναν μεγάλο συνεργάτη» λέει στο protothema.gr για τον Γιώργο Καριπίδη, ο υποδιοικητής του, αστυνόμος Β΄ και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Πιερίας, Κωνσταντίνος Ξόμαλης. Ο ίδιος τον περιγράφει ως έναν πολύ δυναμικό χαρακτήρα που ως γνώστης πολεμικών τεχνών, έμπαινε πάντα μπροστά για να υπερασπιστεί τους συναδέλφους του, όταν εκείνοι βρίσκονταν σε κίνδυνο.

Οι τελευταίες 15 μέρες ήταν και οι πιο δύσκολες, προσθέτει ένας άλλος συνάδελφος του. Οι γιατροί αναγκάστηκαν να τον διασωληνώσουν στο νοσοκομείο της Κατερίνης όπου νοσηλεύτηκε αρχικά κι όταν η υγεία του επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη, όπου και κατέληξε.

Στη σελίδα του στο Facebook, φίλοι, συνάδελφοι και συγγενείς αποχαιρετούν τον άνθρωπο τους: «Καλό παράδεισο κ. Γιώργο! Ήσασταν δίπλα μας ολα τα χρόνια σε όλες τις δυσκολίες και χαρές μας! Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ! Το ξέρω ότι θα είστε διπλα μας και τώρα από εκεί ψηλά! Καλό ταξίδι!” αναφέρει ένας αθλητής του. Για να σχολιάσει απο κάτω, ένας στενός του φίλος : “ Αδερφέ μου. Αξέχαστος. Αθάνατος. Τέτοια εποχή ο Θεός αποφάσισε να μου πάρει δυο από τους καλύτερους φίλους μου. Κώστας. Γιώργος. Δεν θα σας ξεχάσω ποτέ”»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook