Υπεγράφη η σύμβαση του έργου για την ενίσχυση της υδροδότησης των περιοχών στα ψηλά σημεία της πόλης του Ηρακλείου.

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Ενίσχυση δεξαμενής Δ6 από δεξαμενή Δ4». Τη σύμβαση υπέγραψε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας ΜΑΡΜΙ ΑΕ. Πρόκειται για ένα έργο συνολικής δαπάνης 181.071,94 € που έχει ως στόχο την ενίσχυση της τροφοδοσίας της Δεξαμενής Δ6 στην περιοχή της Φορτέτσας προκειμένου να υδροδοτούνται σωστά οι υψηλές περιοχές της πόλης (Φορτέτσα, Αγ. Ιωάννης, Μεσαμπελιές) αξιοποιώντας τα καινούργια δίκτυα που έχουν κατασκευαστεί στις αντίστοιχες περιοχές,  σύμφωνα με την εγκεκριμένη οριστική μελέτη και εκείνα που βρίσκονται σε εξέλιξη. 
Το έργο αναλυτικότερα περιλαμβάνει:

Κατασκευή αγωγού 2.000 μέτρων από τη Δεξαμενή Δ4 στην Ούλαφ Πάλμε μέχρι τη Δεξαμενή Δ6 στην πάνω Φορτέτσα, μέσα από διανοιγμένους δρόμους του σχεδίου πόλης. Ο αγωγός αυτός μέσω άντλησης θα ενισχύσει τη Δεξαμενή Δ6 με περίπου 200 m3/h έτσι ώστε σε συνδυασμό με το νερό από την περιοχή του Θραψανού και το νερό από το Αντλιοστάσιο Αγ. Ιωάννη να καλύπτει τις υδρευτικές ανάγκες των ζωνών νότια της Εθνικής Οδού 

Κατασκευή 200 μέτρων αγωγού που συνδέει τον αγωγό που έρχεται από Φράγμα Αποσελέμη στην οδό Νικ. Πετράκη μέχρι τη Δεξαμενή Δ4, προκειμένου να μπορεί η Δεξαμενή Δ4 να τροφοδοτηθεί ταυτόχρονα και  από τον αγωγό του Φράγματος και από τον αγωγό της Τυλίσσου. 

Με το συγκεκριμένο έργο, σε συνδυασμό με την κατασκευή του απαραίτητου Αντλιοστασίου στη δεξαμενή Δ4 θα βελτιωθούν σημαντικά οι συνθήκες υδροδότησης των υψηλών περιοχών της πόλης. Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 5 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook