Να μην ανοίξουν ακόμα τα σχολεία εισηγήθηκε η επιτροπή λοιμωξιολόγων για τον κορονοϊό, κατά τη συνεδρίασή της την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου. 

Οι επιστήμονες έκριναν ότι δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για να ρισκάρουν το άνοιγμα των σχολείων και έτσι η τηλεκπαίδευση θα συνεχιστεί.

Η επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι δεν πρέπει να επαναλειτουργήσει καμία βαθμίδα για την ώρα, με το θέμα να αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται ιδιαίτερα προσεκτικοί αναφορικά με τη σταδιακή άρση των μέτρων, καθώς μπορεί τα κρούσματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Πέμπτη να εμφάνισαν μείωση, ωστόσο ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων εξακολουθεί να είναι στα ύψη.

Σχετικά με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δημοτικά και νηπιαγωγεία, παρά το γεγονός ότι εκφράστηκαν κάποιες απόψεις από την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων για ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου, φαίνεται πως αποτέλεσαν τη μειοψηφία. Έτσι, όπως όλα δείχνουν, τα σχολεία θα ανοίξουν το 2021, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δηλώνει την Τετάρτη ότι η απόφαση θα παρθεί από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Μιλώντας στο 31ο Greek Economic Summit, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί». Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην τηλεκπαίδευση, υπογράμμισε πως «ένα χρόνο πριν, δεν θα πιστεύαμε πως κάθε μία σχολική τάξη, από τα νηπιαγωγεία ως τα πανεπιστήμια, θα λειτουργεί ηλεκτρονικά».

Επιπλέον, ευχαρίστησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και κατέληξε λέγοντας πως «θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί, αλλά όταν γυρίσουμε στις φυσικές τάξεις, θα ξέρουμε ότι έχουμε πια την υποδομή για την ψηφιακή εκπαίδευση».

Οπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το πρωί της Πέμπτης, και σε ερώτηση  για το τι θα γίνει με τα σχολεία, είπε οτι πρέπει να έχουμε υπομονή και πρόσθεσε ότι ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει στους πολίτες αργότερα τις αποφάσεις, καθώς η κυβέρνηση θα παρακολουθήσει και αυτή την εβδομάδα τα επιδημιολογικά στοιχεία και ίσως την επόμενη εβδομάδα θα αποφασίσει:

«Δε μπορώ να σχολιάσω τώρα για το άνοιγμα των σχολείων. Θα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα την επόμενη εβδομάδα, το μόνο που ανοίγει τώρα είναι τα εποχιακά καταστήματα. Γι αυτό παρατείνονται τα μέτρα ώστε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για την εξέλιξη της κατάστασης. Περιμένουμε να δούμε τα στοιχεία πριν κάνουμε οποιαδήποτε άλλη κίνηση», είπε ο κ.Πέτσας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook