Τι αναφέρει στο Flashnews.gr, η πρόεδρος του Σωματείου «Αδελφότης Κουρέων Κομμωτών Καταστηματαρχών Χανίων».

Τα …ψαλίδια τους “ακονίζουν” οι κομμωτές σε όλη τη χώρα, αλλά φυσικά και στην Κρήτη και στα Χανιά, μιας και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των κομμωτηρίων, στο αμέσως προσεχές διάστημα. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχο παντού, ενώ επόμενος στόχος της κυβέρνησης, «η δεύτερη γραμμή» όπως είπε, είναι να ανοίξουν τα καταστήματα με παιχνίδια, βιβλία, λουλούδια, αλλά και κομμωτήρια. Δεν έδωσε ωστόσο χρονοδιάγραμμα και ημερομηνία για το πότε θα γίνει αυτό. Οι αποφάσεις σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη θα ληφθούν τις επέμενες ημέρες, ανάλογα με την κατάσταση της επιδημίας.

Πιθανότερο σενάριο η 14η Δεκεμβρίου. Σενάριο, με κάποιες πιθανότητες, ακόμα και για τις 11 Δεκεμβρίου

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν οι ίδιοι οι κομμωτές, το πιθανότεροο σενάριο να ανοίξουν τα κομμωτήρια είναι στις 14 Δεκεμβρίου, ωστόσο ακούγεται έντονα το σενάριο ανοίγματός τους (μόνο για τα κομμωτήρια), στις 11 Δεκεμβρίου, αν η επιδημιολογική κατάσταση επιτρεψει φυσικά κάτι τέτοιο, αι οι λοιμωξιολόγοι δώσουν το “οκ” πάνω σε αυτή την εξαίρεση.

“Τηρούμε πάντα τα μέτρα”

“Εμείς τηρούσαμε ούτως ή άλλως τα μέτρα, με ακρίβεια. Μάλιστα δεν υπήρξαν πρόστιμα σε κομμωτήρια του σωματείου μας στα Χανιά. Δεν υπήρξε καμία καταγγελία ότι δεν έγινε κάτι σωστά πριν κλείσουμε. Νομίζω ότι και τώρα θα ισχύσει κάτι ανάλογο και με πιο αυστηρά μέτρα. Βάσει τετραγωνικών μάλιστα, πιστεύω ότι θα εξυπηρετούμε λιγότερα άτομα και με ένα πιο διερυμένο ωράριο”, τονίζει στο Flashnews.gr, η πρόεδρος του Σωματείου «Αδελφότης Κουρέων Κομμωτών Καταστηματαρχών Χανίων» Ελένη Σεργάκη.

Η κυρία Σεργάκη θεωρεί ότι, επειδή ο κλάδος των κομμωτών τήρησε τα μέτρα πρόληψης, το κέντρο εξουσίας έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε αυτόν τον  κλάδο, ώστε να λάβει πιο εύκολα αποφάσεις σε σχέση με την άρση του lockdown ως προς τα κομμωτήρια.

Ο “κόσμος φοβήθηκε και δεν επέλεξε την εξυπηρέτηση μέσω βαλίτσας”

“Εμεις αγαπάμε τη δουλειά μας και θέλουμε να ανοίξουμε τα κομμωτήρια μας”, σημειώνει η κ. Σεργάκη η οποία καταδικάζει όσους δούλεψαν παράνομα, όλο αυτό το διάστημα. “Αυτή τη φορά δεν είχα πολλές καταγγελίες ότι κάποιοι δούλεψαν με βαλιτσάκι, όπως έγινε την προηγούμενη φορά. Τώρα βέβαια το διάστημα ήταν πιο μικρό σε σχέση  με την άνοιξη. Θέλω να πιστεύω ότι τώρα ήταν πιο ελεγχόμενη η κατάσταση. Ίσως και ο κόσμος τρόμαξε με όλους τους θανάτους και τους διασωληνωμένους. Είναι πιο υποψιασμένος και φοβάται περισσότερο. Το ότι υπάρχουν κάποιοι ασυνείδητοι, είτε κομμωτές, είτε πελάτες δεν μπορεί να αποτελέσουν κανόνα”.

Να σημειωθεί επίσης ότι, ήδη οι κομμωτές σχηματίζουν λίστες για τα ραντεβού τους, αφού το ενδιαφέρον των πελατών είναι πολύ μεγάλο, όπως συνέβη και την άνοιξη. Απλά τα ραντεβού γίνονται κατά προτεραιότητα και όχι ημερολογιακά, αφού δεν υπάρχει, ακόμα, επίσημη απόφαση για το άνοιγμα των κομμωτηρίων.   

Η κυρία Σεργάκη εξέφρασε τέλος, την άποψη ότι κλάδος των κομμωτών έπρεπε να έχει μεγαλύτερη στήριξη από την κυβέρνηση: “Είχαμε τη βοήθεια ως προς  τα ενοίκια τον Νοέμβριο και πιστεύω το ίδιο θα γίνει και τον Δεκέμβριο. Επίσης είχαμε την ενίσχυση μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής. Ωστόσο δεν είχαμε ελάφρυνση ως προς το ΕΦΚΑ που την άνοιξη την είχαμε. Νομίζω περιμέναμε μεγαλύτερη βοήθεια. Από τη στιγμή ειδικά που ο κλάδος μας είχε υποστεί τεράστιο πλήγμα το καλοκαίρι, λόγω έλλειψης εκδηλώσεων, τουρισμού κτλ. Φανταστείτε ότι συνάδελφοι απέλυσαν υπαλλήλους επειδή δεν μπορούσαν να αντέξουν την οικονομική πίεση”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook