Έχουν συγκεντρωθεί περίπου 40.000 ευρώ μέχρι τώρα – Χαρίζουν δώρα σε όσους προσφέρθηκαν να βοηθήσουν

Με μία ευρηματική ιδέα ο ιδιοκτήτης του «ElminiBAR» στην πλατεία Mayor της Μαδρίτης διασφάλισε την επιβίωσή της επιχείρησής του από την κρίση της πανδημίας απευθύνοντας έκκληση στους τακτικούς πελάτες του μαγαζιού, με ένα βίντεο στα τέλη Οκτωβρίου, να το βοηθήσουν προπληρώνοντας για τα ποτά τους.

Τι τελευταίες πέντε εβδομάδες έχουν συγκεντρωθεί 40.000 ευρώ από περίπου 400 τακτικούς του πελάτες, οι οποίοι πλήρωσαν προκαταβολικά για τα ποτά και τα σνακ τους με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουν να τα απολαύσουν στο μπαρ. Ο ιδιοκτήτης έχει δημιουργήσει έναν κατάλογο με τους πελάτες που έχουν προπληρώσει, ώστε να αφαιρέσει το ποσό από τις μελλοντικές τους παραγγελίες.

Ο Ιβάν Λόπεθ, ένας από του πελάτες, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Το El miniBAR είναι σαν δεύτερο σπίτι για εμένα, οπότε πιστεύω ότι είναι μια καταπληκτική ιδέα. Ενθαρρύνω τους ανθρώπους να ενταχθούν σε αυτή την πρωτοβουλία και να σώσουν τις μικρές επιχειρήσεις της πόλης».

Το μπαρ χαρίζει δώρα στους πελάτες που είναι διατεθειμένοι να συνεισφέρουν σε αυτή την ενέργεια, μεταξύ των οποίων μπουκάλια σαμπάνιας, μάσκες με το λογότυπό του και πολύχρωμες γλάστρες, όπως αυτές που στολίζουν τη βιτρίνα του.

Με περισσότερο από 1,67 εκατομμύριο κρούσματα κορωνοϊού, περισσότερους από 46.000 θανάτους και μια οικονομία που εξαρτάται από τον τουρισμό, η Ισπανία είναι μία από τις πλέον πληγείσες χώρες της Ευρώπης από την πανδημία του Covid-19.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη El miniBAR (@barelminibar)

«Ειλικρινά πηγαίνουμε άσχημα. Έχουμε πολλά προβλήματα, έλλειψη πελατών, μεγάλες δαπάνες και δεν θέλουμε να απολύσουμε τους 17 ανθρώπους που εργάζονται εδώ», δηλώνει ο καταστηματάρχης Νάτσο Μπούστος στο βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δείχνει τα άδεια τραπέζια του μπαρ και επισημαίνει ότι μόνο το μισό προσωπικό εξακολουθεί να εργάζεται, ενώ το υπόλοιπο έχει τεθεί σε αναστολή και λαμβάνει ένα μέρος του μισθού του από την κυβέρνηση.

Παρουσιάστηκε μία μικρή αύξηση τον τελευταίο καιρό, καθώς, όπως ανέφερε ο ίδιος, «Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν περισσότεροι πελάτες, ίσως επειδή βάλαμε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Αυτό που εύχομαι είναι να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων, ώστε οι άνθρωποι να θέλουν να βγουν με την οικογένειά και τους φίλους τους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook