Τις 6620 φτάνουν οι αιτήσεις των κατοίκων του Ηρακλείου που ζητούν να ενταχθούν στη διαδικασία τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων, από όπου εκτιμάται ότι θα εισπράξει ο Δήμος Ηρακλείου ποσά που ξεπερνούν τα 10 εκ ευρώ.

Η διαδικασία παραλαβής των αιτήσεων θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του μήνα, και, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μ.Βασιλάκη, είναι πάρα πολλοί εκείνοι οι οποίοι επιλέγουν να εξοφλήσουν το σύνολο του ποσού που τους αντιστοιχεί, ενώ άλλοι επιλέγουν τη διαδικασία των δόσεων.

Όπως είναι γνωστό, με το νέο νόμο προβλέπεται η εξαίρεση από την κατεδάφιση για 40 χρόνια όλων των κλεισμένων ημιυπαίθριων χώρων, των χώρων ισογείων, υπογείων, παταριών, σοφίτων και pilotis που βρίσκονται εντός του
νόμιμου περιγράμματος της οικοδομής. Η ρύθμιση αυτή δεν θεωρείται νομιμοποίηση, αλλά «τακτοποίηση» της παρανομίας, που γίνεται με την καταβολή προστίμου διατήρησης.

Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται τα κλεισμένα μπαλκόνια, οι βεράντες και οι πέργκολες. Το ποσό που θα χρεώνεται στους πολίτες θα μπορεί να εξοφληθεί σε έξι ισόποσες δόσεις, ή με εφάπαξ καταβολής, στην οποία δίδεται μια έκπτωση της τάξεως του 10%.

πηγή: Πατρίς

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook