Και στη Θεσσαλονίκη ΣΔΟΕ και εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος ήταν συνεπείς στην υπόσχεσή τους και γι΄ αυτήν την εβδομάδα εντόπισαν και συνέλαβαν άλλους δύο φοροφυγάδες, οι οποίοι είχαν κατακρατήσει μεγάλα ποσά ΦΠΑ από τον Απρίλιο μέχρι τώρα.

Πρόκειται για μία 47χρονη, που ασχολείται με γενικό εμπόριο και δεν απέδωσε συνολικά 143.000 ευρώ σε ΦΠΑ, καθώς και έναν 63χρονο επιχειρηματία στο χώρο του έτοιμου ενδύματος που δεν απέδωσε 146.000 ευρώ.

Τα ονόματα δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, κάτι που ίσως γίνει τις επόμενες μέρες και αφού προηγηθεί εισαγγελική απόφαση.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ο οποίος και θα τους παραπέμψει να απολογηθούν στον ανακριτή.

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη έχει ζητήσει πλήρη στοιχεία από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και παράλληλα πιέζει το ΣΔΟΕ με σκοπό να γίνονται συλλήψεις κάθε εβδομάδα.

Η αρχή έγινε την προηγούμενη εβδομάδα με την σύλληψη της Φάννυς Κάτσου, ιδιοκτήτριας της ομώνυμης εταιρίας που είχε τα καταστήματα Fena, μία σύλληψη που προκάλεσε αναταραχή στη Θεσσαλονίκη-και όχι μόνο. Η Φ. Κάτσου δεν απέδωσε ΦΠΑ, συνολικού ποσού πάνω από 680.000 ευρώ, ενώ μετά τη σύλληψή της κάποιοι από τους επιχειρηματίες που χρωστούν χρήματα στο δημόσιο, έσπευσαν στις αρμόδιες ΔΟΥ με σκοπό να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook