Μόνο ένας διασώθηκε

Τραγικό θάνατο βρήκαν 23 εργαζόμενοι σε ανθρακωρυχείο στη νοτιοδυτική Κίνα, όπου έγινε διαρροή αερίου, ενώ μόλις ένας διασώθηκε, σύμφωνα με τον απολογισμό των αρχών.

Την Παρασκευή, είκοσι τέσσερις ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν εξαιτίας διαρροής δηλητηριώδους αερίου στο ανθρακωρυχείο Ντιαοσουιντόνγκ. Βρίσκεται στον δήμο της Τσονγκτσίνγκ, αχανούς μητρόπολης περίπου 1.800 χιλιόμετρα από το Πεκίνο.

Ο απολογισμός των θυμάτων αναθεωρήθηκε προς τα πάνω χθες Κυριακή, φθάνοντας τους 23 νεκρούς, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Μόλις ένας άνθρωπος επέζησε.

Το δυστύχημα σημειώθηκε καθώς οι ανθρακωρύχοι αποσυναρμολογούσαν εξοπλισμό που παρέμενε αχρησιμοποίητος στο ορυχείο, το οποίο ήταν κλειστό για δύο μήνες, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με το Νέα Κίνα, τρεις άνθρωποι είχαν ήδη χάσει τη ζωή τους σε αυτό το ανθρακωρυχείο το 2013.

Τα δυστυχήματα αυτού του είδους είναι συχνά στην Κίνα, όπου η βιομηχανία του άνθρακα έχει πολύ άσχημο ιστορικό ως προς την ασφάλεια των χώρων εργασίας και οι κανονισμοί σπανίως εφαρμόζονται.

Δεκαεπτά άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε ορυχείο στην Τσονγκτσίνγκ τον Σεπτέμβριο, όταν πήρε φωτιά ιμάντας μεταφοράς φορτίου, προκαλώντας διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα σε θανατηφόρο επίπεδο.

(φωτογραφία αρχείου)

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook