Η ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

Με δακρυγόνα, κρότου λάμψης, ξύλο και συλλήψεις αντιμετωπίστηκε ο φοιτητικός σύλλογος και ο κόσμος που κατέβηκε στα Χανιά για την αντικατασταλτική πορεία 12 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ενώ ο κόσμος ήταν συγκεντρωμένος, κρατώντας όλες τις απαιτούμενες αποστάσεις, απέναντι από την πλατεία Αγοράς, τα ΜΑΤ ξεκίνησαν να σπρώχνουν και να μην επιτρέπουν να κρατιούνται οι αποστάσεις, ενώ έριξαν κρότου λάμψης και δακρυγόνα, κάνοντας ξεκάθαρο πόσο ενδιαφέρονται για την υγεία του λαού, ενώ ασφαλίτες άρπαξαν βίαια το πανό του φοιτητικού συλλόγου.

Ο κόσμος διαλύθηκε και ακολούθησε ένα ανθρωποκυνηγητό στο κέντρο της πόλης, ενώ έγιναν 8 συλλήψεις αγωνιστ(ρι)ών και μελών του φοιτητικού συλλόγου. Μέσα στην κλούβα οι συλληφθέντες ήταν δεμένοι/ες με χειροπέδες πισθάγκωνα ενώ οι αστυνομικοί αγνοούσαν το αίτημα τους για καινούργιες μάσκες αφού οι προηγούμενες που φορούσαν είτε είχαν ποτίσει από τα χημικά είτε είχαν χαθεί έπειτα από τις βίαιες συλλήψεις. Σαν να μην έφτανε αυτό, ενώ η κλούβα είχε παρκάρει έξω από το αστυνομικό μέγαρο, οι συλληφθέντες παρέμειναν εκεί μέσα για τουλάχιστον μια ώρα στοιβαγμένοι και χωρίς προστασία. Για άλλη μια φορά λοιπόν, η κυβέρνηση έκανε ολοφάνερες τις πραγματικές της προθέσεις.

Η επιλογή αστυνομία και χημικά επικρατεί έναντι των γιατρών , των νοσηλευτ(ρι)ών και των δασκάλων. Η έλλειψη σε ΜΕΘ, ΜΑΦ και η απουσία οποιασδήποτε προσπάθειας πρόληψης , είναι ο λόγος που σήμερα μετράμε 2900 κρατικές δολοφονίες. Και η σημερινή μέρα μνήμης του Αλεξάνδρου Γρηγοροπουλου αμαυρώνεται από την καταστολή της κυβέρνησης , από τις δεκάδες συλλήψεις και τα χημικά. Φοβούνται την νεολαία, τους/ις εργαζόμενους/ες που πάνε κόντρα στην δολοφονική πολιτική τους γιατί ξέρουν πως μπορούν να την ανατρέψουν και για αυτό από την πρώτη μέρα της εκλογής τους, η ΝΔ προσπαθεί με οποιοδήποτε τρόπο να καταστείλει κάθε μορφή του οργανωμένου κινήματος. Η ΝΔ ωστόσο, έχει κάνει ξεκάθαρο τις προθέσεις της με καταστολή, απέναντι σε οποίον τολμάει να σηκώσει κεφάλι, προσπαθώντας να φιμώσει ακόμα και τους μαζικούς φορείς.

Δεν ξεχνάμε το χουντικό νομοσχέδιο , τις επιθέσεις σε αγωνιστές αλλά και τις εξαγγελίες της για πανεπιστημιακή αστυνομία βάζοντας στο στόχαστρο του φοιτητικούς μας συλλόγους και τους αγώνες μας. Οι προτεραιότητες όμως του λάου είναι διαφορετικές από αυτές της κυβερνήσεις. Ο λαός από την αρχή της πανδημίας ζητά γιατρούς και ΜΕΘ , η ΝΔ ζητά αστυνομία και ξύλο. Όσο ο λαός μετράει τους νεκρούς της , η ΝΔ βρίσκει χρόνο για να καταθέτει νομοσχέδια όπως αυτό του Βρούτση.

Όσο οι ανάγκες μας μπαίνουνε σε δεύτερη μοίρα , τόσο εμείς θα συνεχίζουμε να δίνουμε το παρών στους αγώνες του αύριο. Δεν θα αφήσουμε κανέναν και καμία να παρεμβαίνει στις ζωές μας και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις απαντήσεις μας στο δρόμο όπως σήμερα και την 17 Νοέμβρη όπου ο λαός έσπασε έμπρακτα τις χουντικές απαγορεύσεις. Ως φοιτητικός σύλλογος καταγγέλλουμε στο λαό των Χανίων, το όργιο καταστολής αυτό. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας σαν πρόφαση τον κορωνοϊο επιχειρεί να χτυπήσει το κατεκτημένο δικαίωμα στην διαδήλωση και την διαμαρτυρία. Ο λαός οι εργαζόμενοι, οι νέοι είναι οι μόνοι που μπορούν να δώ- σουν απάντηση στην κρατική τρομοκρατία.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ

Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και απόσυρση όλων των κατηγοριών και των προστίμων

Συμμετοχή στην αντικατασταλτική συγκέντρωση την Πέμπτη 10/12 στις 17:00 στην Πλ. Δημ. Αγοράς με όλα τα μέτρα προστασίας

Ενίαιος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook