«Το πρόβλημα με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά είναι μεγάλο και στην Κρήτη. Αν και δεν έχουμε στατιστικά στοιχεία τα οποία να καταδεικνύουν με αριθμούς το μέγεθος του προβλήματος.»

Αυτό επισήμανε  η πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών, Ιωάννα Μελάκη, μιλώντας στο Flashnews.gr η οποία υποστήριξε πως,

«οι δανειολήπτες θα πρέπει να είναι ενήμεροι για το νόμο 3869. Η Ένωση Καταναλωτών Χανίων είχε συνάντηση για το θέμα με τον υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Κεγκέρογλου καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, όπου τους εκθέσαμε το πρόβλημα.»

Στο μεταξύ, το σχέδιο νόμου με το οποίο κυρώνεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την αναστολή των πλειστηριασμών από τα πιστωτικά ιδρύματα και άλλους πιστωτές κατατέθηκε στη Βουλή χθες Πέμπτη.

Η πράξη προβλέπει την παράταση του «παγώματος» των πλειστηριασμών για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Η αναστολή έληγε στο τέλος του 2010 και στόχος της, είναι η διευκόλυνση των δανειοληπτών που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους να επιδιώξουν την καλύτερη δυνατή διευθέτηση των οφειλών τους.

Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, δίδεται η δυνατότητα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αξιοποιώντας το σχετικό νόμο, να επιδιώξουν ολοκλήρωση των προσπαθειών για εξώδικη ρύθμιση των χρεών τους χωρίς χρονική πίεση και άγχος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook