Επιστολή Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» προς το Υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικά:

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Έχοντας εισέλθει πλέον στην τέταρτη εβδομάδα εφαρμογής της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν σε πολλά επίπεδα.  Το κυριότερο από αυτά είναι η μη πρόσβαση χιλιάδων μαθητών σε όλη τη χώρα λόγω έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής ή σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Στο νομό Ηρακλείου έχουμε ήδη καταγράψει πως πάνω από 700 παιδιά αποκλείονται καθημερινά από την πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής και πάνω από 1.300 παιδιά παρακολουθούν μέσω κινητού, γεγονός που μειώνει αισθητά την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Μάλιστα, το γεγονός της παράτασης της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, μέχρι τουλάχιστον στις 7 Ιανουαρίου, επιτείνει την όξυνση των εκπαιδευτικών και κοινωνικών ανισοτήτων.

Θα θέλαμε λοιπόν να μας ενημερώσετε επίσημα πότε θα φθάσουν στις σχολικές μονάδες του νομού μας τα tablets, που έχετε εξαγγείλει, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει παραδοθεί ούτε ένα στα σχολεία. Επίσης, να μας ενημερώσετε για τον αριθμό tablets που θα στείλετε στα σχολεία του νομού μας και αν αυτά καλύψουν τις ανάγκες μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook