Ξεκινάει από τον Ταΰγετο και καταλήγει στο Μεσσηνιακό κόλπο – Δείτε τις φωτογραφίες

Η ομορφιά της φύσης στη Μεσσηνία είναι ανεξάντλητη. Ένα σημείο του νομού που προκαλεί δέος στον επισκέπτη είναι και το Φαράγγι του Ριντόμου, το οποίο ο Παυσανίας αποκαλούσε «Χοίρειος Νάπη», δηλαδή κοιλάδα των χοίρων.

Το εντυπωσιακό αυτό φαράγγι ξεκινάει από τις κορυφογραμμές του Ταϋγέτου σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, και πιο συγκεκριμένα από τη Νεραϊδοβούνα, και καταλήγει στην ακτή της Σάντοβας (από τις πιο όμορφες παραλίες λίγο έξω από την Καλαμάτα) στο Μεσσηνιακό Κόλπο.

Σε όλο το μήκος του παρατηρούνται ενδιαφέροντες γεωλογικοί σχηματισμοί, με τις κατακόρυφες πλαγιές, τα ρήγματα και τις έντονες πτυχώσεις των πετρωμάτων να προκαλούν δέος στον περιπατητή. Το επιβλητικό σκηνικό του φαραγγιού συμπληρώνουν τα πυκνά δέντρα και οι πηγές με το κελαρυστό νερό.

Από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του φαραγγιού το Πηγαδιώτικο γεφύρι, με δύο τόξα το ένα πάνω στο άλλο, το οποίο ενώνει τις δύο όχθες του φαραγγιού. Στο συγκεκριμένο σημείο το φαράγγι είναι πολύ στενό, μοιάζοντας με πολύ ψηλή πύλη που δημιουργείται από τους κάθετους βράχους.

Τα ίχνη ανθρώπινης παρουσίας είναι έντονα κατά μήκος του φαραγγιού, το οποίο αποτελούσε πέρασμα που συνέδεε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής με τη Λακωνία.

Η πρόσβασή του γίνεται είτε μέσω των φυσικών καλντεριμιών στα Πηγάδια και στα Αλτομιρά, είτε από τις Γαϊτσές και την Κοσκάρακα, με το πανέμορφο γεφύρι, στην παλιά οδό Καλαμάτας- Κάμπου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook