Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στην πόλη του Λασιθίου προκειμένου να υποβάλλει σε μαζικά τεστ 100 αλλοδαπούς εργάτες γης που βρίσκονται στην Ιεράπετρα.

Μετά την ανίχνευση τριών κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού όπου βρίσκονται 100 συνολικά άτομα αφγανικής και πακιστανικής υπηκοότητας, έχει σημάνει συναγερμός στην περιοχή καθώς υπάρχει φόβος για την ύπαρξη υπερμετάδοσης του φονικού ιού. 

Για αυτόν τον λόγο, μετά και την ανίχνευση των τριών κρουσμάτων, η δημοτική αρχή έλαβε αμέσως τα απαραίτητα μέτρα θέτοντας σε περιορισμό 100 άτομα που συνευρέθηκαν σε αγροτικές εργασίες μέσα στο τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Ήδη έγινε η απαραίτητη ενημέρωση προς τον ΕΟΔΥ και μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να βρεθεί στην Ιεράπετρα αρμόδιο κλιμάκιο προκειμένου να υποβάλλει σε μαζικά rapid test ώστε να φανεί αν υπάρχει μεγάλη διάδοση του κορονοϊού.

Υπενθυμίζουμε πως αρχικά βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό δύο Αφγανοί εργάτες με τον έναν εξ’ αυτών να νοσηλεύεται, με ήπια συμπτώματα, στην Μονάδα Covid του νοσοκομείου της Ιεράπετρας ενώ τα άλλα δύο άτομα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook