Με προϋπολογισμό 1.830.000,00€.

Την σύμβαση του έργου που αφορά τον Αγωγό Μεταφοράς Νερού Ύδρευσης, από το αντλιοστάσιο Κολενίου προς την παραλιακή – τουριστική ζώνη της Δ.Ε. Κολυµβαρίου – στη θέση «Γριµπιλιανά» – υπέγραψαν την Τετάρτη 09/12/2020, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης,  ο  Πρόεδρος του  Διοικητικού Συμβουλίου  της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόρειου Άξονα, κ. Ευτύχης Μαυρογένης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εργοληπτικής εταιρίας, κ. Γιάννης Δρακάκης, παρουσία του Δημάρχου Πλατανιά, κ. Γιάννη Μαλανδράκη..

Ο αγωγός θα είναι συνολικού μήκους 7,8 km με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης έξι (6)μήνες από σήμερα. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.830.000,00€ και η χρηματοδότηση του προέρχεται από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».

«Μέσα από τις συνεργασίες, τα αποτελέσματα πάντα είναι θετικά. Τόσο με το Δήμο Πλατανιά, όσο και με την Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α., αυτή η συνεργασία «προχωράει» και δίνει «καρπούς». Αυτό το έργο, αφορά μια τουριστική περιοχή με έντονη δραστηριότητα, η οποία με την κατασκευή του εν λόγω αγωγού, θα βρει λύσεις, σε σοβαρά και καθημερινά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Σήμερα με το έργο αυτό κάνουμε την αρχή ενώ πολύ σύντομα, θα υπογράψουμε ένα ακόμη, μεγαλύτερου «βάρους», το οποίο αφορά την «Αναβάθμιση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων της Δ.Ε.Υ.Α. Βόρειου Άξονα Χανίων» συνολικού προϋπολογισμού, 8,5 εκ. ευρώ. Η συνεργασία μας,  έχει μέλλον και αφορά σημαντικά Αναπτυξιακά ζητήματα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πλατανιά», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης

«Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζουμε την επάρκεια στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής του Κολυμβαρίου. Τόσο με το έργο αυτό, όσο και με αυτά που  προγραμματίζουμε να εκτελέσουμε τμηματικά το επόμενο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή, ολοκληρώνουμε το σύνολο της κατασκευής ενός σύγχρονου δικτύου, που θα εξυπηρετεί με επάρκεια τις ανάγκες των δημοτών», ανέφερε από την δική του πλευρά ο  Πρόεδρος του  Δ.Σ. της  Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α., κ. Ευτύχης Μαυρογένης.

«Ο σχεδιασμός της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. είναι σε πλήρη εξέλιξη. Έχουμε μια στρατηγική συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.  Η Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. συνεχίζει την μεγάλη της «επενδυτική» δράση, με έργα δικτύων εντός οικισμών και χωριών, τα οποία θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γιάννης Μαλανδράκης.

«Θα προχωρήσουμε  κανονικά και εντός του χρονοδιαγράμματος που σήμερα υπογράψαμε. Εκτιμούμε ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα και θα παραδώσουμε έγκαιρα και χωρίς καθυστερήσεις το έργο», τόνισε ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Εταιρίας που ανέλαβε την εργολαβία, κ. Γιάννης Δρακάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook