Στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, βρίσκεται ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επισήμως, λόγος της επίσκεψης είναι να παρευρεθεί μαζί με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, στις εκδηλώσεις για τη νίκη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και την «απελευθέρωσή» του από τους Αρμένιους.

Ανεπισήμως, ίσως και να στείλει ένα μήνυμα -αυτό της ισχύος των όπλων του- την ημέρα που οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες, για να εξετάσουν -μεταξύ άλλων- και τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, υπό το πρίσμα των προκλήσεων της Άγκυρας σε κάθε μέτωπο.

Ένα από αυτά και η στάση της στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, στάση που πολλές ευρωπαϊκές φωνές -με κύρια εκείνη του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν– καταδίκασαν.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πλάνα από την διθυραμβική υποδοχή του Ερντογάν στο Μπακού και από τον χώρο που θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική παρέλαση, υπό το βλέμμα των δύο Προέδρων.

Ήδη το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας με βίντεο που δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, δεν αφήνει καμία παρερμηνεία για τον ρόλο που έπαιξαν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στην επικράτηση των Αζέρων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Το βίντεο συνοδεύεται από το εξής κείμενο: «Συγχαίρουμε τους αδερφούς μας Τούρκους του Αζερμπαϊτζάν που πραγματοποίησαν με επιτυχία την επιχείρηση «One Homeland» και πέτυχαν μια μεγάλη νίκη στο Καραμπάχ, και χαιρετίζουμε με υπερηφάνεια τους στρατιώτες των ηρωικών στρατών μας που συμμετέχουν στην παρέλαση στο Μπακού. Ευχόμαστε ο Αλλάχ να δείξει έλεος στους 2783 μάρτυρες που έπεσαν στη μάχη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook