Στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης για την υγεία και την πρόνοια

Στάση εργασίας από τις 10.00-12.00 και πραγματοποίηση συγκέντρωσης – διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου Χανίων, πραγματοποίησε σήμερα ο Συλ. Εργαζομένων του ΓΝΧ. 

Η κινητοποίηση αυτή έγινε στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης για την υγεία και την πρόνοια.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Συλ. Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων, Βαρδής Γεωργιακάκης:

“Διεκδικούμε την ένταξή μας στα βαρέα και ανθυγιεινά, διεκδικούμε μόνιμες προσλήψεις προσωπικού και τη μονιμοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού που εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας και αυτή τη στιγμή αποτελεί το 40% του προσωπικού που εργάζεται στο νοσοκομείο. Επιπλέον ζητάμε γενναίες χρηματοδοτήσεις για να μπορούμε να αντέξουμε, να είμαστε μάχιμοι σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα.  Ζητάμε ακόμα την επαναφορά του 13 και 14ου μισθού και την επίταξη όλων των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Τα πράγματα είναι δύσκολα. Το σύστημα ως τώρα είχε αντέξει. Βλέπουμε όμως ότι είχε αντέξει με υπεράνθρωπες προσπάθειες και με συνέπεια να χάνονται συνάδελφοι, δυστυχώς κάθε μέρα μαθαίνουμε για απώλεια συναδέλφων μας, οπότε αν είναι δυνατόν να μην είμαστε στα βαρέα και ανθυγιεινά. Αντιθέτως θα έπρεπε να είμαστε ήρωες πολέμου.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook