Με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Flashnews.gr για την επιστολή της TUI στους Έλληνες ξενοδόχους αναφορικά με την πρόβλεψη, στα συμβόλαια, για έξοδο από το Ευρώ και επιστροφή στην Δραχμή, ασχολείται σήμερα και η Γερμανική εφημερίδα Bild.

Υπο τον τίτλο «Η TUI υπολογίζει ήδη σε δραχμές» και με υπότιτλο «Το σχέδιο Β ήδη συζητείται στο υπ.Οικονομικών» η μεγάλης κυκλοφορίας Γερμανική εφημερίδα φιλοξενεί σήμερα εκτενές ρεπορτάζ για το θέμα που ανέδειξε το Flashnews.gr (δείτε εδώ).

\"\"

Μάλιστα, ξεκινώντας από την επίμαχη συμπλήρωση που θέλει να βάλει η TUI στα συμβόλαια που λέει ότι «αν το ευρώ δεν θα πρέπει να είναι το νόμισμα (…), η TUI έχει το δικαίωμα να καταβάλει το ποσό των χρημάτων στο νέο νόμισμα. Η συναλλαγματική ισοτιμία πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τη συναλλαγματική ισοτιμία που ορίζει η κυβέρνηση.»

\"\"

Συμπληρώνει πως «οι ειδικοί προβλέπουν ότι ένα νέο ελληνικό νόμισμα θα μπορούσε να χάσει λίγο μετά την εισαγωγή του έως και 60 τοις εκατό της αξίας του».

Σε αυτό το πλαίσιο η Bild φιλοξενεί δηλώσεις του εκπροσώπου της TUI κ. Robin Zimmermann σύμφωνα με τις οποίες

«Πρέπει να προφυλαχθούμε από τους νομισματικούς κινδύνους. Υπάρχει παραπάνω απο θεωρητική πιθανότητα ότι η Ελλάδα θα βγεί απο την ζώνη του ευρώ \”

\"\"

Όμως η Γερμανική εφημερίδα προχωρά ακόμη περισσότερο ισχυριζόμενη ότι στο Ελληνικό υπουργείο Οικονομίας έχει ήδη εκπονηθεί σχέδιο Β για επιστροφή στην δραχμή. Μάλιστα σύμφωνα με την Bild «η εκτύπωση της δραχμής, ωστόσο, θα χρειαστεί πολύ χρόνο, οπότε θα μπορούσε σε μιαν μεταβατική περίοδο, τα παλιά χαρτονομίσματα του ευρώ να σφραγιστούν με το σύμβολο της δραχμής».

\"\"

Σύμφωνα πάντως με δηλώσεις στην Bild του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ.Ανδρέα Ανδρεάδη, πολλοί ξενοδόχοι έχουν πάρει το σχετικό έγγραφο από την TUI, αλλά ο μεγάλος αυτός tour operator δεν μπορεί να υποχρεώσει τους ξενοδόχους να το υπογράψουν, ενώ έχει ενημερωθεί και ο αρμόδιος υφυπ.τουρισμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook