Την σορό της πεθαμένης τους κόρης έναντι 80 χιλ. γουάν – περίπου 10.000 ευρώ – πούλησε ένα ζευγάρι στην Κίνα, καθώς θα ήταν η «νύφη» σε έναν γάμο-φάντασμα.

Το περίεργο αυτό περιστατικό ήρθε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα «Orient Today», στο πλαίσιο σχετικής έρευνας για ένα παράξενο έθιμο που τελείται σε χωριά της επαρχίας Κανγκζού.

Η Κανγκ Τσούιτσούι πέθανε πριν 12 χρόνια και, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, η οικογένεια της πρόσφατα ξέθαψε την σορό της και την πούλησε ως νύφη-φάντασμα. Πρόκειται για το έθιμο των γάμων-φαντασμάτων, ένα αρχαίο εθιμικό που πραγματοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Κίνα. Το τελετουργικό των γάμων-φαντασμάτων – σύμφωνα με τις παραδόσεις – εξασφαλίζει στους ανύπαντρους νεκρούς την ευτυχία στις μελλοντικές γενεές καθώς διαφορετικά κακοτυχία θα χτυπήσει την οικογένεια.

Η υπόθεσης της Κανγκ Τσούιτσούι ήρθε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα «Orient Today», στο πλαίσιο σχετικής έρευνας για το παράξενο έθιμο που ακόμη τελείται σε χωριά της επαρχίας Κανγκζού. Η κοπέλα είχε αυτοκτονήσει το 2008 μετά από έναν καβγά με τον σύζυγό της Λι Ζονγκ. Όταν στις 14 Νοέμβρη ο σύζυγός της επισκέφτηκε τον τάφο της γυναίκας του, είδε ότι αυτός όχι μόνο είχε ανοιχτεί αλλά έλειπε και η σορός της. Ο Λι Ζονγκ ειδοποίησε τις αρχές και έτσι αποκαλύφθηκε ότι ήταν η οικογένεια της νεκρής που είχε ξεθάψει τη γυναίκα.

Οι γονείς της Κανγκ είχαν πουλήσει το σώμα της έναντι 80 χιλ. γουάν – περίπου 10 χιλ. ευρώ – σε μια άλλη οικογένεια της περιοχής, που είχε χάσει τον ανύπαντρο γιο της σε τροχαίο. Στις 23 Νοέμβρη, οι δύο οικογένειες πραγματοποίησαν τον γάμο φάντασμα, θάβοντας μαζί τις δύο σορούς. Οι αρχές, σύμφωνα με την Daily Mail, απέρριψαν το αίτημα του άντρα της κλεμμένης νεκρής νύφης για έρευνα της υπόθεσης, χωρίς να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook