Έκτακτη Σύσκεψη του Επιμελητηρίου με τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων για το άνοιγμα της αγοράς μετά το δεύτερο LockDown.

Σήμερα, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνη Ροκάκη, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου Χανίων έκτακτη κοινή σύσκεψη εργασίας του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Γιώργου Τοπολιανάκη, με τη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και η Δώρα Κυριακάκη, Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Χανίων, με στόχο τον αποτελεσματικό συντονισμό δράσεων για την ομαλή επανέναρξη λειτουργίας της τοπικής Αγοράς, μετά και το δεύτερο LockDown που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση για την αναχαίτιση του δεύτερου κύματος της Πανδημίας Covid-19. 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση “ως συμπέρασμα της κοινής τους συνεργασίας, οι δύο θεσμικοί φορείς διαπίστωσαν ότι οι συνέπειες στον εμπορκό κόσμο των Χανίων είναι πλέον καταστροφικές, μετά την παράταση υπολειτουργίας της Αγοράς και κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Οι Διοικήσεις του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων συμφώνησαν ότι το οικονομικό επιτελείο της  κυβέρνησης οφείλει πλέον να προβεί στην επείγουσα υιοθέτηση του συνόλου της ολοκληρωμένης δέσμης προτάσεών τους για την αποτελεσματική ενίσχυση των Χανιώτικων επιχειρήσεων, η οποία έχει αποσταλεί από την έναρξη της πρωτοφανούς κρίσης προς τον Πρωθυπουργό. Χαρακτηριστικά, συμφωνήθηκε ότι επιβάλλεται πλέον να υιοθετηθούν δραστικές παρεμβάσεις με έμφαση στη διοχέτευση πρόσθετης – μη επιστρεπτέας ρευστότητας – στις επιχειρήσεις, στη διαγραφή των συσωρευμένων χρεών από την παρατεταμένη καραντίνα, σε συνδυασμό με τη θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, μετά το τέλος της κοινής συνάντησης εργασίας, δήλωσε για την κοινή στρατηγική πρωτοβουλία: «Ο Εμπορικός κόσμος των Χανίων, μετά τη δεύτερη καραντίνα, είχε εναποθέσει στην εορταστική λειτουργία της Αγοράς τις τελευταίες ελπίδες του για την ανακούφιση των πρωτοφανών οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Δυστυχώς, μόνο μια στις δέκα μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις των Χανίων θα μπορέσουν διαχειριστούν αποτελεσματικά τις προϋποθέσεις που έθεσε η Πολιτεία για το μηχανισμό αγορών του “click away”. Συνεπώς, προτείνουμε στην κυβέρνηση την άμεση αναθεώρηση του προβλεπόμενου τρόπου αγορών και από «παράδοση εκτός των καταστημάτων» να προβλεφθεί η δυνατότητα «παράδοσης εντός των καταστημάτων» πάντοτε με την προϋπόθεση της αυστηρής τήρησης των υγειονομικών κανόνων (π.χ. εμβαδό καταστήματος, μάσκα, απολύμανση), οι οποίοι επί τόσους μήνες άλλωστε εφαρμόζονται με επιτυχία και από τα Super Market της χώρας”.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook