Το πλοίο είχε φορτώσει περίπου 60.000 τόνους βενζίνης

Φωτιά που αποδίδεται σε έκρηξη ξέσπασε πάνω σε πετρελαιοφόρο την ώρα που εκφόρτωνε στο λιμάνι Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Η ναυτιλιακή εταιρεία Hafnia ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα από τα πετρελαιοφόρα της, το BW Rhine, επλήγη από «εξωτερική πηγή» με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη και να ξεσπάσει πυρκαγιά στο πλοίο.

«Το BW Rhine επλήγη από εξωτερική πηγή την ώρα που εκφόρτωνε στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, περίπου στις 00:40 τοπική ώρα στις 14 Δεκεμβρίου 2020, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη και να ξεσπάσει πυρκαγιά στο πλοίο» ανέφερε σε ανακοίνωση στον ιστότοπό της η Hafnia, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Το πλήρωμα του πλοίου κατέσβεσε την πυρκαγιά, ενώ δεν έχουν υπάρξει τραυματισμοί, πρόσθεσε η εταιρεία, επισημαίνοντας ότι έχουν προκληθεί ζημιές σε κάποια μέρη του κύτους.

«Είναι πιθανό πετρέλαιο να διέρρευσε από το πλοίο, όμως αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί και τα όργανα αυτή τη στιγμή αναφέρουν ότι το επίπεδο του πετρελαίου στο πλοίο είναι ίδιο με πριν το συμβάν» σημείωσε η Hafnia.

Το BW Rhine ανήκει στην ναυτιλιακή εταιρεία Hafnia. Πρόκειται για ένα τάνκερ με σημαία Σιγκαπούρης, χωρητικότητας 60.000-80.000 τόνων.

Το πλοίο είχε φορτώσει περίπου 60.000 τόνους βενζίνης από το λιμάνι Γιανμπού στην Ερυθρά Θάλασσα.

(φωτογραφία αρχείου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook