Οι δυο κατηγορούμενοι πήραν αναβολή για να δικαστούν αύριο στο πλαίσιο του αυτοφώρου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου και στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας επρόκειτο να κάτσουν σήμερα ο 62χρονος και η 59χρονη που κατηγορούνται ότι προσποιούνταν τους γιατρούς στην Κίσαμο τάζοντας θαυματουργές θεραπείες σε ασθενείς. Ωστόσο η εκδίκαση πήρε αναβολή για αύριο στις 12.00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα θύματα που βρίσκονται στο πελατολόγιό τους ήταν ασθενείς που αντιμετώπιζαν καρκίνο, στους οποίους έταζαν αποτελεσματικές θεραπείες που δεν είχαν σχέση με την προτεινόμενη από τους γιατρούς θεραπευτική αγωγή και αντιμετώπιση,

Για τον λόγο αυτό, εξετάζεται μήπως υπάρχει συνεργός ο οποίος να είχε πρόσβαση σε αρχεία ασθενών με νεοπλασματικές ασθένειες και να παρείχε στους δυο φερόμενους δράστες τα στοιχεία τους με στόχο στη συνέχεια αυτοί να παραπλανηθούν για δήθεν αποτελεσματικές θεραπείες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη σύλληψή τους και την αποκάλυψη της απάτης, υπήρξε και άλλο θύμα που απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές για να καταγγείλει ότι είχε πέσει επίσης θύμα εξαπάτησης των δυο φερόμενων ως ψευτογιατρών, ενώ πιστεύεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Ο 62χρονος δεν είναι Χανιώτης αλλά έχει καταγωγή από βόρεια Ελλάδα ενώ η 59χρονη είναι Ελβετίδα.

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι περί παραποίησης ιατρικού επαγγέλματος και οπλοκατοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook