Η πρωτοβουλία αυτή της ΟΑΚ αφορά παιδιά όλων των ηλικιών

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) και η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος «Το Φως», στο πλαίσιο των νέων διαδικτυακών δράσεων του Ιδρύματος, με γενική θεματική: «Εκδηλώσεις την εποχή της πανδημίας του Covid-19», διοργανώνουν Διαδικτυακές Αφηγήσεις – Αναγνώσεις Παιδικών Παραμυθιών, με τίτλο: «Μένουμε Σπίτι… Διαβάζουμε Παραμύθι. Χριστουγεννιάτικες αφηγήσεις για παιδιά!».

Η πρωτοβουλία αυτή της ΟΑΚ αφορά παιδιά όλων των ηλικιών, επιστρατεύοντας το βιβλίο που αποτελεί έμπρακτο φίλο των παιδιών, ιδιαίτερα κατά τη δύσκολη εποχή της πανδημίας και της καραντίνας που διανύουμε στις ημέρες μας.

Οι Αφηγήσεις – Αναγνώσεις, θα αναρτώνται στο Κανάλι της ΟΑΚ στο YouTube https://bit.ly/2J7COjq, σε τακτά χρονικά διαστήματα, σύμφωνα με το παρακάτω Πρόγραμμα:

17/12/2020

«ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ… ΘΑ ’ΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑ»

Η συγγραφέας Αγγελική Μαστρομιχελάκη αναλύει την Παράδοση του Δωδεκαημέρου μέσα από τα Έθιμα – Διαβατήρια της ζωής μας. Εκκινεί από το έθιμο με τα παραδοσιακά κάλαντα, μάς συστήνει το χριστουγεννιάτικο δέντρο και την ιστορία του και συνεχίζει με το Χριστόψωμο και το Χριστόξυλο. Από τις εκδόσεις «Ακρίτας».

21/12/2020

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ – ΦΩΤΑ»

Ο Συγγραφέας και Θεολόγος Παντελής Ζούρας, διαβάζει αποσπάσματα μέσα από το βιβλίο του και ζωντανεύει την πιο όμορφη ιστορία της Πρωτοχρονιάς. Παραμονή. Μικροί φίλοι τραγουδούν τα Κάλαντα και γίνονται οι βοηθοί του Άη Βασίλη! Ακούστε την ιστορία και γευθείτε τη χαρά της προσφοράς και της Αγάπης. Από τις εκδόσεις «Ακρίτας».

22/12/2020

«ΦΩΤΕΙΝΟΥΛΗΣ. ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΦΙΛΟΣ»

Η συγγραφέας Αθηνά Ντάσιου – Γιάννου έγραψε ένα βιβλίο που μιλά στα παιδιά για την προσφορά στον συνάνθρωπο, την έννοια της αυτοθυσίας και της αλληλοβοήθειας, μέσα από μία διασκεδαστική και ευχάριστη ιστορία. Από τις εκδόσεις «Κάστρο».

23/12/2020

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ»

Τα δώρα, είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης ανάμεσα στα εγγόνια του παππού Δημήτρη και μία εξαιρετική αφορμή να τους θυμίσει ότι δεν είναι κακό να ανυπομονούν για τον ερχομό των δώρων τους, αρκεί να μάθουν και αυτά τη σημασία της προσφοράς προς τους άλλους. Τι κι αν δεν έχουν χρήματα! Τα καλύτερα δώρα είναι φτιαγμένα από φαντασία και αγάπη. Ο συγγραφέας Δημήτρης Χίος (Κοκκίνος) μάς ταξιδεύει νοερά στην ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων μέσα από την ανάγνωση της παραπάνω ιστορίας του. Από τις Εκδόσεις «Πορφύρα».

28/12/2020

«Ο ΑΓΓΕΛΟΣ, Ο ΠΟΝΤΙΚΟΒΕΝ ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΝΥΧΤΑ»

Πώς γεννήθηκε το τραγούδι της Άγιας Νύχτας; Ο Άγγελος άπλωσε το χέρι του και άνοιξε το πορτάκι στο πανέμορφο σπιτάκι – ημερολόγιο που πάνω του είχε 24 μικρές πορτούλες, μία για κάθε ημέρα του Δεκεμβρίου μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων στις 24. Η συγγραφέας του παραμυθιού Πηνελόπη Μωραΐτου, διαβάζει και αφηγείται για το πιο όμορφο τραγούδι των Χριστουγέννων, αλλά και μία τρυφερή ιστορία για τη διαφορετικότητα και το bullying. 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook