Την ένταξη δύο σημαντικών έργων αγροτικής οδοποιίας, για το Δήμο Ρεθύμνης,  στο  Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος Τάκης.

Πρόκειται για δύο έργα συνολικού Προϋπολογισμού 1.045.000 €, με τα οποία θα γίνουν βελτιώσεις  βατότητας με χωματουργικές παρεμβάσεις, τεχνικές  επεμβάσεις, ασφαλτόστρωση και  σήμανση,  σε βασικούς αγροτικούς δρόμους,  

Τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν αφορούν ειδικότερα στη:

1) ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΡΟΥΣΣΟΣΠΙΤΙΟΥ μήκους 3783μ., με Προϋπολογισμό  605.000 €.  

Πρόκειται για ένα δρόμο που εξυπηρετεί γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, ο οποίος συνδέει την περιοχή Αρμένων με τον οικισμό Ρουσσοσπίτι. Με τις εργασίες θα κατασκευαστεί ένας σύγχρονος και ασφαλής  δρόμος  μέσω του οποίου  θα συνδεθεί η περιοχή του Βρύσινα με τον Επαρχιακό δρόμο που καταλήγει στο νότιο τμήμα του Νομού, αποτελώντας έτσι ένα περιφερειακό δρόμο υπερτοπικής σημασίας.

2) ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΗΓΗΣ, μήκους 2.598μ.  με Προϋπολογισμό 440.000 € . Η περιοχή της Πηγής αποτελεί έκταση με ευρύτατη γεωργική χρήση , και με το έργο αυτό επιδιώκεται η ενίσχυση της  γεωργικής παραγωγής.

Για το Δήμο Ρεθύμνης, η θετική αυτή εξέλιξη κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική  στη διαρκή προσπάθεια που καταβάλλει, σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς,  για να  ενισχύσει την παραγωγική δραστηριότητα και  να στηρίξει ουσιαστικά την προσπάθεια των παραγωγών για την ανάπτυξη του Πρωτογενούς  Τομέα. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, ο Δήμος Ρεθύμνης  εντατικοποίησε τις απαιτούμενες ενέργειες και μελέτες, με αποτέλεσμα να είναι από του πρώτους Δήμους πανελλαδικά τόσο σε επίπεδο υποβολής της πρότασης όσο και σε επίπεδο θετικής αξιολόγησης του από το Πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook