Σε επιστολή του το Εργατικό Κέντρο Χανίων ζητά από τον δήμαρχο να φέρει το θέμαστο δημοτικό συμβούλιο Χανίων 

Αναλυτικά η επιστολή του ΕΚΧ:

Η συνεργασία  που είχαμε τους τελευταίους μήνες, όσον αφορά την κοινωνική πολιτική του δήμου μας για τους συναδέλφους τους οποίους έπληξε η πανδημία ήταν πραγματικά άψογη.

Η διεύρυνση των δικαιούχων του κοινωνικού παντοπωλείου και η γενναιόδωρη  απόφαση ένταξης αυτών στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΧ αποτελούν οδηγό  για την ευρύτερη περαιτέρω συνεργασία μας.

Ενόψει του ερχόμενου δημοτικού συμβουλίου και της συζήτησης που θα ακολουθήσει για την απαλλαγή των πληττόμενων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων από τα δημοτικά τέλη (στο θέμα για την έγκριση του προϋπολογισμού για το 2021),  παρακαλούμε να εντάξετε στην απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και τις οικογένειες  των εργαζομένων που έχουν μειωμένα εισοδήματα λόγω πανδημίας. 

Τους συναδέλφους μας που πασχίζουν να βρουν ένα μεροκάματο και διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας!

Τους συναδέλφους μας που ζουν με επιδόματα πείνας!!!

Τους συναδέλφους μας που είτε δεν έχουν καθόλου εισόδημα, είτε το μόνο εισόδημά τους προέρχεται από το ταμείο ανεργίας ή από τα χρήματα της αναστολής σύμβασης εργασίας!!!

Η απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη θα είναι  μία μεγάλη  ανακούφιση την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε.

Λόγω του ότι η πανδημία προέκυψε τον Μάρτιο 2020  δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έγκυρο το οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους. Ως εκ τούτου ζητούμε να κρίνετε τους πιθανούς δικαιούχους των απαλλαγών από τις κάρτες ανεργίας και τις βεβαιώσεις αποδοχών του 2020 .

Στην συγκυρία που ζούμε ακόμη και αποφυγή του σχετικά μικρού ποσού των δημοτικών τελών, είναι σημαντική για την χειμαζόμενη εργατική οικογένεια. 

Ήδη ο Δήμος Ρόδου έχει προχωρήσει στην εκταμίευση χρημάτων (300 ευρώ ανά οικογένεια) από το ταμείο του για οικογένειες με πενιχρό εισόδημα.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας όσον αφορά τις  ευάλωτες κοινωνικά ομάδες,  ευελπιστούμε ότι θα πράξετε το καλύτερο δυνατό.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε πάντα στην διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook