Σχετική πρόταση κατέθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής

Η  Νομαρχιακή Επιτροπή του  Κινήματος Αλλαγής Χανίων  υποστηρίζει  την πρόταση της πρόεδρου Φωφης Γεννηματά και  ζητά από την κυβέρνηση να υλοποιηθεί ΑΜΕΣΑ  νομοθετική πρόβλεψη η οποία να  θεωρεί εργατικό ατύχημα για όλους εκείνους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ  οι όποιοι χάνουν τη ζωή τους ή θα υποστούν πρόβλημα υγείας από τον κορωνοιό.

Υπάρχουν ήδη  11 συνάνθρωποι  μας από το υγειονομικό προσωπικό που έχασαν την ζωή τους και αρκετούς που είναι διασωληνωμένοι. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη έτσι ώστε οι άνθρωποι που  πέθαναν από τον κορωνοϊό στην πρώτη γραμμή της μάχης, γιατί κόλλησαν τον ιό την ώρα που δούλευαν, να  θεωρηθεί  ότι έχασαν τη ζωή τους σε εργατικό ατύχημα.

Ακόμα για όσους   θα έχουν προβλήματα μετά, γιατί πολλές φορές ο κορωνοϊός αφήνει σοβαρά προβλήματα, δεν υπάρχει ανάλογη νομοθετική πρόβλεψη.Η ένταξη τους στα βαρέα και τα ανθυγιεινά παραμένει αίτημα που απαιτούμε να υλοποιηθεί  για όλους αυτούς που συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι σε αυτόν τον  αόρατο αλλά αδυσώπητο εχθρό της ανθρωπότητας.

Μόνο με αυτό τον τρόπο θα δείξουμε έμπρακτα την ευγνωμοσύνη μας και την στήριξη μας σε όλους αυτούς τους πραγματικούς ήρωες , διότι ο πόλεμος αυτός δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, έχει μπροστά του πολύ δρόμο ακόμα.  

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook