Καταστρώνεται το σχέδιο εμβολιασμού των πολιτών κατά του κορωνοϊού, σε επικράτεια και φυσικά στην Κρήτη αλλά και στα Χανιά.

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκονται στον ΕΟΔΥ αφού είναι σε εξέλιξη η διαμόρφωση του πλάνου για το “πού” και “πώς” θα εμβολιαστούν οι πολίτες όταν φτάσουν τα εμβόλια στην Ελλάδα, λίγο μετά τα Χριστούγεννα και πιο συγκεκριμένα στις 26 Δεκεμβρίου όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός.

Ποια θα είναι όμως τα εμβολιαστικά κέντρα στα Χανιά; Σε ερώτηση του Flashnews.gr o κ. Στέφανος Ντουκάκης, επόπτης των Κινητών Μονάδων Υγείας Χανίων Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ απάντησε ότι “ακόμα δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για ένα ολοκληρωμένο πλάνο, ωστόσο έχουμε μια βάση δεδομένων για το “πού” θα εμβολιαστούν οι Χανιώτες”.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί το πλάνο, δεδομένα, εμβολιαστικά κέντρα στα Χανιά (τα οποία αναλαμβάνει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας) θα είναι:

  • 2η ΤΟ.Μ.Υ. Χανίων (Παλιό Νοσοκομείο)
  • Κέντρο Υγείας Σούδας (πρώην ΙΚΑ)
  • Κ.Υ. Βάμου
  • Κ.Υ. Κισάμου
  • Κ.Υ. Καντάνου

Πιθανόν, να υπάρξει και ένα ακόμα εμβολιαστικό κέντρο στον Ταυρωνίτη, στο Περιφερειακό Ιατρείο, όπου θα διαμορφωθεί ο χώρος αναλόγως, απλά δεν είναι ακόμα οριστική η απόφαση.

Σε ό,τι αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, θα διαμορφωθεί εμβολιαστικός χώρος, αλλά σε πρώτη φάση για να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί  και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Χανίων που έχουν προτεραιότητα. “Εμείς θα εμβολιάσουμε τους εαυτούς μας και μετά θα προχωρήσουμε στις ευαίσθητες ομάδες”, επισημαίνει ο κ. Ντουκάκης. 

“Ο εμβολιασμός των πολιτών θα γίνει στα εμβολιαστικά κέντρα της πρωτοβάθμιας”, προσθέτει ο επόπτης του ΕΟΔΥ.

Τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει γνώση για το πόσα ακριβώς εμβόλια (από τα 300 χιλιάδες που θα δοθούν σε πρωτη φάση σε όλη την Επικράτεια) θα έρθουν στα Χανιά.

Υπολογίζεται επίσης, ότι αρχές του νέου έτους θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στα Χανιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook