Σε απομόνωση ο Γάλλος πρόεδρος που βρέθηκε χθες θετικός στον κορονοϊό

Σε απομόνωση ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν καθώς βρέθηκε σήμερα θετικός στον κορονοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας. Η σύζυγος του υποβλήθηκε σε εξέταση και βρέθηκε αρνητική, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Γάλλος πρόεδρος υποβλήθηκε σε τεστ το πρωί της Πέμπτης αφού παρουσίασε συμπτώματα βήχα, καταρροής, πυρετού και κόπωσης.

Θα παραμείνει σε απομόνωση στην προεδρική κατοικία «La Lanterne» στις Βερσαλλίες, των Ηλυσίων. Στο πλευρό του Μακρόν βρίσκεται ένα στρατιωτικός γιατρός.

Η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν, η «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας, Μπριζίτ Τρονιέ ως άτομο στενής επαφής, παραμένει σε καραντίνα στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Το γεγονός ότι ο Μακρόν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, κινητοποίησε το γαλλικό υπουργικό συμβούλιο αλλά και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του το τελευταίο 48ωρο, προτού εμφανίσει συμπτώματα της νόσου.

Για προληπτικούς λόγους, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ, ο γενικός γραμματέας της γαλλικής προεδρίας, Αλεξίς Κολέρ και ο υπουργός Σχέσεων με το γαλλικό κοινοβούλιο, Μαρκ Φεσνό, τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Από τους ξένους ηγέτες, οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, τέθηκαν σε απομόνωση.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook