Πολλή δουλειά και χτες για την αστυνομία στην Κρήτη.

Την έμπνευση να μαζευτούν σε σπίτι στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου και πέραν του συγχρωτισμού να παίξουν τυχερά παίγνια είχε χτες το βράδυ μια παρέα που ωστόσο δεν πρόλαβε να χαρεί την συγκεκριμένη τους απόφαση.

Σε σπίτι λοιπόν στη συγκεκριμένη περιοχή του Ρεθύμνου συνελήφθησαν 12 άτομα, εκ των οποίων οι τέσσερις εξ αυτών έπαιζαν τυχερά παίγνια και οι υπόλοιποι ήταν θαμώνες, αλλά το σύνολό τους ξεπερνούσε τα επιτρεπτά όρια.

Εκτός της σύλληψής αφού ο συγχρωτισμός θεωρείται αυτή την περίοδο ποινικό αδίκημα, όπως και η παράνομη συμμετοχή τους σε τυχερά παίγνια, επιβλήθησαν πρόστιμα 3000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του σπιτιού και από 300 ευρώ στους υπόλοιπους, ενώ έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας για το συμβάν.

Όπως σημειώνεται στο δελτίο τύπου της αστυνομίας που ακολούθησε:

"Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους ημεδαπούς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 565 ευρώ, 66 πλήρεις τράπουλες και ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχε παράνομα ο ιδιοκτήτης της οικίας.

Επιπλέον, συνελήφθησαν ακόμη επτά ημεδαποί οι οποίοι παρευρίσκονταν στην οικία, για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, ενώ σε βάρος του ιδιοκτήτη βεβαιώθηκαν παραβάσεις για τη νομοθεσία περί παιγνίων, περί όπλων και προστασίας δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού".

Συνολικά 124 πρόστιμα

Στο μεταξύ, "βροχή" έπεσαν και τα πρόστιμα το τελευταίο 24ωρο. 44 πρόστιμα βεβαιώθηκαν για μάσκες (14 Χανιά, 4 Ρέθυμνο, 11 Ηράκλειο, 8 Λασίθι, 7 ΒΟΑΚ) και 80 για άσκοπες μετακινήσεις (11 Χανιά, 17 Ρέθυμνο, 42 Ηράκλειο, 9 Λασίθι, 1 ΒΟΑΚ)

Συνολικά το τελευταίο 24ωρο η αστυνομία πραγματοποίησε 2218 ελέγχους, ενώ αυτοί συνεχίζονται σε εντατικούς ρυθμούς στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook